Diskusjon:Jordens magnetiske sydpol

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Den magnetiske sydpol»)
Underprosjektets logo Artikkelen Jordens magnetiske sydpol er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.



Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' geografi

Feil navngitt nordpol og sydpol?[rediger kilde]

«Siden det er motsatte poler som tiltrekker hverandre, er dermed jordens magnetiske nordpol egentlig en magnetisk sydpol, mens den magnetiske sydpolen egentlig er en magnetisk nordpol»

Dette fortalte lite synes jeg. Noen som vil begrunne hvorfor det er slik, siden jeg ikke klarer å finne begrunnelsen i denne artikkelen?

En magnetisk nordpol tiltrekkes av en magnetisk sydpol. Den delen av en kompassnål som peker mot nord, er definert som magnetisk nordpol. Siden den tiltrekkes av den magnetiske sydpolen, må denne ligge i nord. Klokere nå? – 4ing 20. feb 2009 kl. 14:13 (CET)
Tror jeg ble klokere ja. Det er altså slik at den "magnetiske nordpol kompassnåldelen" må ha like trekk med sydpolen for at den skal kunne peke mot nordpolen, om jeg forstår deg riktig. Takk og takk.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Devamech (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)