Diskusjon:Norgesdemokratene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Demokratene (Norge)»)

Forslag til ny tekst[rediger kilde]

Demokratene er et norsk politisk parti som ble stiftet på Linne Hotell i Oslo 24. august 2002. Da Stortingsrepresentant Jan Simonsen ble ekskludert fra FrP meldte han seg inn i Demokratene, som dermed fikk representasjon på Stortinget. Ved kommune- og fylkestingsvalget i 2003 ble partiet representert i åtte kommunestyrer og et fylkesting. Ved stortingsvalget i 2005 fikk partiet ingen representasjon.

Demokratene markerer seg blant annet som iherdige innvandringsmotstandere og motstandere av U-hjelp. Videre ønsker partiet å styrke bibelhistoriens plass i skolen og kristendommens stilling i samfunnet generelt, blant annet ved å gjeninnføre et rent kristendomsfag og å avvikle all offentlig støtte til andre trossamfunn. Partiet markerer også kraftig støtte til Israel i konflikten med palestinerne. Demokratene er mot norsk medlemskap i EU og ønsker å si opp EØS-avtalen.

Partiet har i flere utspill markert seg som sterkt kritisk til politisk islam. Mange i Demokratene mener at islam, i motsetning til kristendommen, er en voldsforherligende religion.

Kjente personer[rediger kilde]

Referanser[rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger kilde]

Demokratene kommenterer kampanjen mot partiet: [1],[2] og [3].

en:Demokratene nn:Demokratane



Begrunnelse for endringer[rediger kilde]

Jeg har postet forslag til endringer i oppslaget om Demokratene, og det er ikke fremkommet innvendinger. Endringene består av: 1. Objektive feil er rettet opp. Noen objektive opplysninger er føyd til. 2. Oppslaget om kjente personer er begrenset til kjendisene i partiet. AP har i følge Wikipedia tre kjente personer. Demokratene har 2, ikke 16. Kjente personer som ikke er medlemmer av partiet er også slettet (J-Diva og Ole Klemetsen.) Alternativet til kun å omtale kjente personer må være å liste opp alle partimedlemmene og opplyse om hvilke andre organisasjoner / partier de er, eller har vært, knyttet til. Det ville være en nøytral saksfremstilling, men en slik fremstilling ville nødvendigvis bli alt for omfattende og ikke av leksikal interesse. For øvrig er slik kartlegging av et partis mer ukjente medlemmer etter alt å dømme en form for ulovelig overvåkning. Dessuten gir lenken til Monitor leserne tilstrekklig mulighet til å orientere seg om hvilke av partiets medlemmer som kan knyttes til andre organisasjoner som er mot innvadring. 3. Eksterne lenker er redusert til angrepene på partiet hos Monitor samt partiets eget svar på kritikk. Oppslag om øvrige partier har ingen slike lenker til nidsider, men lenkene til nidsider og tilsvar gir leserne mulighet til selv å ta stilling til kampanjen som Monitor kjører mot partiet. 4. Lenkene til andre oppslag om partiet er tatt bort da kravet til balansert omtale kun kan ivaretas enten ved en rekke lenker til ulike oppslag, eller ingen slike lenker. Oppslagene om de andre partiene har ingen, og det er vel det mest naturlige tatt i betraktning at dette skal være et leksikon.

Christen Krogvig sentralstyremedlem Demokratene

Misvisende og "uleksikal" omtale. Forslag til endringer[rediger kilde]

Omtalen av partiet Demokratene er høyst misvisende.

”Det hadde sitt opprinnelige opphav i et utbrudd fra Pensjonistpartiet som først fikk navnet Generasjonspartiet og som senere skiftet navn til Sosialdemokratene. I 2002 ble navnet endret til Demokratene og overtatt av utmeldte og ekskluderte medlemmer av Fremskrittspartiet, hvilket medførte at en stor del av de gamle medlemmene meldte seg ut.” Dette er ikke korrekt, og det bør derfor slettes.

(Det var planer om å slutte seg til et allerede eksisterende parti, men disse ble droppet og man valgte heller å samle inn de nødvendige 5000 underskrifter.)

Forslag til ny tekst: ”Demokratene ble stiftet på Linne Hotell i Oslo 24. august 2002.”

”Da Stortingsrepresentant Jan Simonsen ble ekskludert fra FrP meldte han seg inn i Demokratene, som dermed fikk representasjon på Stortinget. Ved valget i 2005 fikk de ingen representasjon.” foreslås byttet ut med:

Da Stortingsrepresentant Jan Simonsen ble ekskludert fra FrP meldte han seg inn i Demokratene, som dermed fikk representasjon på Stortinget. Ved kommune- og fylkestingsvalget i 2003 ble partiet representert i åtte kommunestyrer og et fylkesting. Ved stortingsvalget i 2005 fikk partiet ingen representasjon.

Setningen ”Politisk står Demokratene langt til høyre i norsk politikk.” er i mange henseende misvisende, og den bør derfor slettes. Høyre / venstre er en uegnet endimensjonal skala. I den økonomiske politikken er Demokratene et sentrumsparti som har som hovedsak å heve minstepensjonen til statens lønnstrinn 1 (ca. 170 000 kr.)

Disse setningene: ”De markerer seg blant annet som kraftige innvandringsmotstandere og motstandere av U-hjelp. Videre ønsker partiet å styrke bibelhistoriens plass i skolen og kristendommens stilling i samfunnet generelt, blant annet ved å gjeninnføre et rent kristendomsfag og å avvikle all offentlig støtte til andre trossamfunn. Partiet markerer også kraftig støtte til Israel i konflikten med palestinerne. Demokratene er mot norsk medlemskap i EU og ønsker å si opp EØS-avtalen.” foreslås byttet ut med denne: ”Demokratene markerer seg blant annet som iherdige innvandringsmotstandere og motstandere av U-hjelp. Videre ønsker partiet å styrke bibelhistoriens plass i skolen og kristendommens stilling i samfunnet generelt, blant annet ved å gjeninnføre et rent kristendomsfag og å avvikle all offentlig støtte til andre trossamfunn. Partiet markerer også kraftig støtte til Israel i konflikten med palestinerne. Demokratene er mot norsk medlemskap i EU og ønsker å si opp EØS-avtalen.”

Setningen ”Partiet har i flere utspill markert seg som sterke motstandere av islam.” foreslås byttet ut med ”Partiet har i flere utspill markert seg som sterkt kritisk til politisk islam.” Det er viktig å understreke at det er den politiske delen av denne religionen partiet beskjeftiger seg med. De delene av islam som kun dreier seg om rent religiøse spørsmål uten politiske eller samfunnsmessige konsekvenser, har partiet ikke hatt noen utspill om.

Setningene ”Vidar Kleppe har derfor bl.a. gått inn for å stenge norske moskéer. Amund Garfors, Demokratenes fylkesleder i Nordland, har gått inn for å forby islam i kjølvannet av terrorangrepene i London i 2005.” foreslås slettet ettersom det dreier seg om enkeltutspill. Skal enkeltutspill frem i et leksikon må det dreie seg om et stort utvalg. Så vidt jeg kan se defineres ikke de øvrige partiene ved enkeltopplag i mediene. De samme bør gjelde for Demokratene.

Når det gjelder ”Kjente personer” har oppslaget om Demokratene 16 personer. Oppslaget om Arbeiderpartiet har 3. Høyres har ingen! Flere av de ”kjente personene” er ikke medlemmer av partiet. 14 av kjendisene er kjente i en svært liten krets. Flere av disse er også ordinære medlemmer uten verv i partiet.

Det er to kjente personer i Demokratene: Vidar Kleppe og Jan Simonsen. (Ole Klemetsen er også kjent, men han er ikke medlem av partiet. Det samme gjelder J-diva.)

Påstanden om at Kleppe har bakgrunn i Fedrelandspartiet er for øvrig usann. (Problemet med Tor Bach som kilde er blant annet at han tidvis finner på opplysninger som han synes passer inn. Les for eksempel her: http://www.demokratene.info/nyheter/ny73.shtml )

Jeg foreslår følgende under overskriften ”kjente personer”:

Vidar Kleppe, partileder, tidligere stortingsrepresentant og nestleder for Fremskrittspartiet.

Jan Simonsen, tidligere stortingsrepresentant og nestleder for Fremskrittspartiet. Simonsen var første nestleder for Demokratene fra 2004 til 2005.

I kategorien ”Eksterne lenker” er det i tillegg til lenken til partiets nettsider lenker til et oppslag i Aftenposten der avisen feilaktig fremstiller det som om jeg skal ha benektet Holocaust og som om Garfors skal ha gått inn for å sette inn Heimevernet mot muslimene uten ute at det finnes noen saklig grunn for dette (opprør eller omfattende terror). For det første er det oppsiktsvekkende at man i et leksikon lenker til kun en bestemt artikkel. Dernest er det særlig kritikkverdig å lenke til en artikkel som åpenbart er laget for å gi et misvisende inntrykk. Oppslaget kan for øvrig meget vel være så grovt at det er straffbart iht. norsk lov.

Hva er bakgrunnen for at bare Demokratene skal belyses ved nettsider med negative oppslag? Denne siden: http://www.lonotodden.no/stoppfrp.htm illustrerer for eksempel ikke opplaget om FrP.

Det er spesielt viktig å få frem at både Aftenposten og Agderavisen benytter Monitor som kilde. Således stammer all informasjon fra Tor Bach / Monitor som er omtalt lenger nede. Skal det være noe poeng i flere kilder, må disse være uavhengige. Monitors reelle redaktør bedriver desinformasjon dels med subjektive saksfremstillinger og dels ved rene løgner. Les http://www.demokratene.info/nyheter/ny46.shtml, http://www.demokratene.info/nyheter/ny47.shtml og http://www.demokratene.info/nyheter/ny73.shtml


Om meg skriver Monitor blant annet: ”Krogvig er talsmann for det ytterliggående Forum Mot Islamisering (FOMI) og medutgiver av den høyreekstreme publikasjonen Nation og Kultur. I sistnevnte blad hylles svenske nazister, mens bladets nettsider linker til noen av de mest voldsforherligende utenlandske nazigruppene.”

Det er korrekt at jeg har gitt intervju på veiene av FOMI. Men FOMIs talsperson er organisasjonens leder. Jeg var for øvrig utmeldt av FOMI da oppslaget ble publisert. Jeg har tidligere gitt flere intervjuer som medlem av FrP. Men betyr det at jeg nå er talsmann for FrP? Hva da med Siv Jensen og Carl I. Hagen?

Når det gjelder Nation & Kultur oppsto den publikasjonen ved at jeg og Tord Morsund (tidligere politisk rådgiver for partiets stortingsgruppe) ble enige med Erik Gjems-Onstad om at vi skulle utgi hans gamle blad, Nytt og Kommentarer sammen med ham. Gjems-Onstad er en av landets høyest dekorerte krigshelter. Flere av de øvrige krigeheltene som tidvis opptrer i norske medier, blant annet en person som utmerket seg spesielt ved å redde livet til en rekke norske jøder, var abonnenter til denne publikasjonen. Tanken med dette bladet var å formidle nyheter med kommentarer basert på de verdiene som denne generasjonen ble opplært til å tro på; fedrelandskjærlighet og patriotisme.

Etter utgivelse av to nummer av Nation & Kultur viste deg seg imidlertid at Gjems-Onstad og Morsund var uenige om valg av redaksjonell profil. Morsund og jeg etablerte da Nation & Kultur. Men etter at vi hadde utgitt 3-4 nummer trakk jeg meg fra samarbeidet sommeren 2004. Bakgrunnen var blant annet et jeg var uenig i Morsunds valg av redaksjonslinje. Påstanden om at jeg var medutgiver av Nation & Kultur da Monitor skrev dette oppslaget var med andre ikke korrekt. Videre nekter Monitor å korrigere faktisk gale opplysninger som denne. Det påstås også at ” bladets nettsider linker til noen av de mest voldsforherligende utenlandske nazigruppene.” Hvilke linker man her siket til vet jeg ikke. Men den omtalte nettvisen ble lansert etter min fratreden. Dette har jeg gjort Monitor oppmerksom på, men man nekter å korrigere opplysningen.

Så hevder man at bladet hyller svenske nazister. Nazismen har mange sider. Det avgjørende i den betydningen begrepet nå har er synet på folkemord.

Jeg har i ettertid brakt på det rene at man her sikter til en reportasje om den såkalte Salemmarsjen til minne om 17-åringen Daniel Wretsrøm som ble mishandlet av antirasister, som så skar over halsen til gutten. Antirasistene skal visstnok ha kun fått symbolske straffer. Det hevdes at arrangørene bak denne marsjen i virkeligheten er tilhengere av den avdøde folkemorderen Adolf Hitler. Jeg hadde ingen befatning med den omtalte reportasjen, men jeg kan være enig i at reportasjen burde vært mer kritisk til arrangørenes bakgrunn. På den annen side har vi tilsvarende arrangementer i Norge. Drapet på Benjamin Hermansen blir markert på samme måte som drapet på Daniel Wretstrøm. Så vidt jeg vet deltar SOS Rasisme og Monitor i disse arrangementene. SOS Rasisme ledes i følge Dagens Næringsliv 14. januar, 2006 av de samme folkene som leder Tjen Folket. Tor Bach har i følge Klassekampen vært medlem i AKP på 80-tallet. AKP støttet folkemordere som Stalin, Lenin, Mao og Pol Pot. Tjen Folket /SOS Rasisme støtter fremdeles Stalin, Lenin og Mao. Det ikke å omtale Salemmarsjen uten å kritisere arrangørenes mulige støtte til en folkemorder kan sammenlignes med å omtale minnemarkeringen for Benjamin uten å omtale arrangørenes støtte til folkemordere som Stalin osv. Ingen norske medier har kritisert Monitor / SOS for sin støtte til folkemordere når de omtaler markeringene etter drapet på Benjamin Hermansen. Heller ikke Wikipedia tar for seg ekstremistenes støtte til folkemordere i sin omtale av Benjamin Hermansen. Er det da rimelig å hevde at ”Wikipedia og hele det norske pressekorpset hyller folkemordtilhengere?” Betyr det at Wikipedias redaktører er fokemordtilhengere? Nei, selv om SOS og Monitor er folkemordtilhengere betyr ikke det at det er særlig dekkende å si at de som omtaler markeringene av drapet på Benjamin Hermansen hyller folkemordtilhengere. Etter min mening er det uheldig at et leksikon lenker til kilder som bevisst sprer usannheter, som nekter å korrigere faktisk feil og som presenterer ytterst subjektive saksfremstillinger. Etter min fratreden fra Nation & Kultur har for øvrig publikasjonen anlagt en sterkt israelkritisk redaksjonell linje som jeg tar skarpt avstand fra.

Jeg fjernet følgende endring gjort av 213.33.141.10, da den ikke virket særlig NPOV. Jon Harald Søby 22. jul 2005 kl.03:15 (UTC)


Ekstremister flokker seg rundt Kleppe

Den tidligere lederen av Folkebevegelsen Mot Innvandring, Bjørn Voldnes, stiller som annenkandidat på Demokratenes liste i Møre og Romsdal. Voldnes som tidligere har stilt til valg for Fedrelandspartiet føyer seg inn i en lang rekke høyreekstremister som har funnet ly under Vidar Kleppes vinger.

På valglisten for Møre og Romsdal har Voldnes fått selskap av en annen gammel traver i innvandrerfiendtlige organisasjoner, 86 år gamle Bjørn Brandt fra Hareid. Brandt har tidligere stilt til valg for Fedrelandspartiet og har i likhet med Voldnes også vært aktiv i Folkebevegelsen mot Innvandring.

I Sogn og Fjordane toppes Demokratenes liste av Bjarne Betten, som i partiregisteret fortsatt står oppført som nestleder i Fedrelandspartiet. Betten stiller også til valg på Demokratenes liste i Hedmark, sammen med blant annet J-diva, eller Gry Jannicke Jarlum som har uttalt at hun vil ha større vekt på strengere straffer og utenomjordiske eksistenser. På Sogn og Fjordane-listen får Betten selskap av en annen gammel kandiddat for Fedrelandspartiet, Magnar Bakke.

I Nordland toppes Demokratenes liste av Amund Garfors, som tidligere har stilt til valg for forløperen til Jack Erik Kjuus gamle parti Hvit Valgallianse, Stopp Innvandringen. Garfors sitter også i Demokratenes hovedstyre.

I Telemark har Anders Sjørholt, som også er fylkeslagets nestleder, fått syvendeplassen på Demokratenes valgliste og har dermed også, etter flere toppplasseringer på Fedrelandspartiets lister i Telemark, byttet parti.

I Akershus har Kystpartiets tidligere nestleder, Frank Kaleb Jansen, fått førsteplassen, etter at han forlot Kystpartiet i forbindelse med noe internt bråk. På annenplass etter Jansen kommer Tom Granerud som i likhet med mange andre av Kleppes folk kommer fra Fedrelandspartiet. I 1999 var Granerud med å etablere et lokallag av FMI på Østlandet og satt i styret for lokallaget sammen med flere kjente nazister som Jon Christian Gulbrandsen, den tidligere Bootboyslederen Alexander Kristoffersen og den tidligere Viking-kaderen Ken-Rune Almendingen Nilsson.


En annen svært så aktiv innvandringsmotstander er Nasjonaldemokratenes tidligere leder, Hege Søfteland. Søfteland har ikke nådd opp i nominasjonsprosessen hos Demokratene, men er medlem av underutvalget som skal arbeide med oppdatering av partiets nettsider i valgkampen.

En person som heller ikke har fått plass på noen stortingsliste er Norsk Folkepartis leder, Oddbjørn Jonstad. Jonstad stilte imidlertid til valg for Demokratene som førstekandidat på deres liste i Oppegård for to år siden, og har vært å se på møter og arrangementer i regi av Demokratene.

Det er liten tvil om at det er Kleppes innvandringspolitikk som tiltrekker seg så mange personer med høyreekstrem tilknytning. Det er også åpenbart at Vidar Kleppe ikke ønsker å distansere seg fra aktivister og grupperinger på den aller ytterste høyrefløyen. Mens alle tidligere forsøk på å etablere et fungerende innvandrerfiendtlig parti har strandet på inkompetanse og interne stridigheter, ser nå norske høyreekstremister sin sjanse hos Kleppe.

Nedredigering av foregående[rediger kilde]

Listen som ligger på artikkelen er i det alt vesentlige basert på det foregående matrialet, med noen justeringer for stoff fra andre kilder. I og med at dette for en stor del kommer fra Magasinet Monitor så blir profileringen negativ. Jeg vil tro partiet har medlemmer som er kjent for andre og mer positive aktiviteter også. 213.187.175.58 9. jan 2006 kl.06:21 (UTC)

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenke var ødelagt. Vennligst sjekk om lenka faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern den om det er tilfellet. Les mer…

JhsBot * 20. mai 2006 kl.11:47 (UTC)

Fjernet. Fant ike ut hvor den er blitt flyttet til. Helga 21. mai 2006 kl.13:06 (UTC)

Beskyttet[rediger kilde]

Større mengder matriale ble fjernet fra artikkelen uten hverken diskusjon eller norklaring i loggen. Antakeligvis noen som mener at referanser til Magasinet Monitor og/eller deres kampanje fra tidligere valg er pov. — Jeblad 5. jun 2006 kl.08:28 (UTC)

Ønske om endring av artikkel[rediger kilde]

Oppslaget om Demokratene bærer preg av å være et nidskrift snarere enn et stykke objektiv informasjon. Den har ingen ting i et lesikon å gjøre. Informasjonen levert av Monitor er lite relevant. Den består av usannheter og halvsannheter. For øvrig er det så vidt jeg kan se en rekke objektive feil. Demokratene ble så vidt jeg vet stiftet etter innsamling av nye underskrifter. Partiet "nedstammer" således ikke fra andre partier.

Begrepet "ekstremister" er for eksempel ikke et objektivt begrep. For meg er det et paradoks at Demokratene, som fullt ut slutter seg til de grunnleggende prinsippene om demokrati og menneskerettigheter skal måtte tåle karatrestikken "ekstremistisk" fra en mann som Tor Bach som i følge Klassekampen har vært medlem i AKP den gang partiet støttet opp om folkemord (Pol Pot, Lenin, Mao og Stalin - til sammen ansvarlige for over 100 millioner drap.)

For øvrig lenkes det til en artikkel i Aftenposten fra 25. mai 2005. Der fremstilles det som om Amund Garfors har gått inn for å sette inn Heimevernet mot sivile, lovlydige muslimer. Dette er ikke korrekt. Men muslimer har gjennom historien begått terror og opprør en rekke ganger. Garfors mente at dersom et opprør så omfattende at politiet ikke kan slå det ned skulle oppstå, må HV inn. Hvilket også samsvarer med HVs gjeldende instruks! I det samme oppslaget refereres det til et innlegg forfattet av Christen Krogvig. Fremstillingen er slik at den er egnet til å få leseren til å tro at Krogvig i oppslaget benektet Holocaust. Dette er ikke korrekt. Tvert i mot var Holocaust eksplisitt omtalt i innlegget.

Se http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1045624.ece

Se innlegget som Aftenpåosten omtaler her: http://www.demokratene.info/innlegg/innl1.shtml

Dette usignerte innlegget ble skrevet av Toret (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Umiddelbart virker referansen Demokratenes mange venner, Nation & Kultur merkelig når en holder den sammen med Demokratene må ta opp kampen mot historieforfalskningen.
Følgende er tatt ut da det ser ut som de tidligere referanser er motstridende
«Da Demokratenes kasserer og stortingskandidat, Christen Krogvig, den 30 mars i år (2005) ble konfrontert med deler av innholdet i bladet han har vært med å starte, hevdet han at hvis de hadde kommet til å skrive noe positivt om nazister måtte det ha skjedd ved en glipp. Ca. seks uker senere hevdet han at han ikke har hatt noe å gjøre med utgivelsen av Nation & Kultur siden 2004.» fra Demokratenes mange venner, Nation & Kultur i Magasinet Monitors valgsider for 2005.
Videre virker det å kunne dokumentere hva Amund Garfors egentlig har ment under det aktuelle interjuvet men da interjuvet er trykket er det enklest å la dette stå som det er, som en ekstern lenke. — Jeblad 7. jun 2006 kl.13:13 (UTC)
Denne artikkelen virket svært objektiv og en del av diskusjonsinnleggene virker ganske ytterliggående. Det burde være i alles interesse at artikkelen gjøres mer objektiv, at kritikk innflettes i mer i hovedteksten og man gjøres oppmerksom på kontroversielle og omstridte påstander og opplysninger.

Sosialdemokratene og Demokratene[rediger kilde]

Sosialdemokratene ble stiftet i mars 1999 og registrert i enhetsregisteret den 12.09.2001 (stiller ikke til valg i Oslo) mens Demokratene ble stiftet i august 2002 og registrert i enhetsregisteret den 21.09.2002:

http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=983569447 http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=984806663

Sosialdemokratene og Demokratene stilte begge lister ved fylkestingsvalgene i 2003: http://www.bfk.no/sakArkiv/saksdok/10989030.html

Dette burde være god nok dokumentasjon på at Demokratene og Sosialdemokratene er to ulike partier og at det ikke er rett at partiet ble "overtatt" av Vidar Kleppe. Linuxboksen

Har tatt en nærmere kikk på dette, og det er en helt klar link. 7 april 2002 sendte NTB ut følgende pressemelding: "Sosialdemokratene har skiftet navn til Demokratene, og Vidar Kleppe er valgt til ny leder. Kleppe ble ekskludert fra Fremskrittspartiet i fjor. Som nestledere i det nye partiet får han med seg Sigrun Sangolt Natås fra Hordaland og Odd Victor Jørgensen fra Vest-Agder." På VGs side om partiet står det at "Demokratene ble etablert og godkjent som parti høsten 2002. Partiet har sin rot i Sosialdemokratene, som ble etablert i 2000."
Men samtidig var det (selvsagt) bråk og uenigheter rundt dette. I dokumenter i forbindelse med valget i Buskerud i 2003 står det: "Sosialademokratene hevder i brev av 04.04.03 at partiet Demokratene ikke har rettsgyldig registrering i partiregisteret. Sosialdemokratene har klagd til Partiregisteret, Brønnøysundsregistrene, over registreringen av Demokratene." Og i Oslo sto det: "Partiet Sosialdemokratene, som ikke stiller liste ved kommunestyrevalget i Oslo, hevder i brev til Oslo Valgstyre datert 1. april 2003 at partiet Demokratene ikke har rettsgyldig registrering i Partiregisteret, og derfor ikke rett til å stille til valg under navnet Demokratene. Sosialdemokratene har klaget på registreringsmyndighetenes vedtak. Klagen ble registrert hos Enhetsregisteret den 10. mars 2003." Dette hører selvsagt hjemme i artikkelen.--Pungmose 23. mai 2007 kl. 17:55 (CEST)[svar]

Artikkelen bør flyttes[rediger kilde]

Jeg kom inn på denne artikkelen via "lenker hit" fra en annen artikkel, og må si at jeg ble overrasket over at den handlet om et lite norsk parti, som de fleste knapt har hørt om, og ikke det amerikanske partiet Demokratene. Jeg foreslår derfor at artikkelen flyttes til Demokratene (Norge). Artikkelen Demokratene burde i stedet fortelle at det er flere partier med dette navnet, omtrent slik det gjøres på denne engelske artikkelen en:Democratic Party. Det samme er tidliger gjort for liberaldemokratene. --Oddeivind 3. jul 2007 kl. 10:08 (CEST)

Fjernet kritikkseksjon - vi har ikke kritikkseksjoner[rediger kilde]

Vi har ikke kritikkseksjoner, om det er stoff der relevant for artikkelen så må det legges inn andre steder, under er stoffet jeg fjernet:


Demokratene har en rekke ganger blitt karakterisert som et rasistisk parti. Ved flere anledninger har partiet ved apeller møtt demonstrasjoner og partileder Vidar Kleppe ble blant annet blitt kastet egg på, mens leder i Demokratene Oslo ble hevder å ha bli spyttet på i forbindelse med valgkampopptreden. Både i valgkampen i 2005 og i 2007 ble valgkamparrangementer på Egertorget i Oslo sabotert, primært av organisasjonen SOS Rasisme, og partiet måtte innstille disse valgkamparrangementene. Partileder Vidar Kleppe har også blitt nektet medlemskap i Nei til EU på bakgrunn av beskyldninger om rasisme. Partiet benekter selv påstanden om rasisme og hevder det de anser som negative konsekvenser av innvandring er en konsekvens av en naiv og misforstått innvandrings- og integreringspolitikk. Partiet stiller forøvrig selv med kandidater med minortietsbakgrunn til stortingsvalget 2009.


Jeg har ikke noe kjennskap til partiet og tar ikke stillinng til det som står, det må for min del gjerne legges inn under andre avsnitt, men ikke i et eget kritikkavsnitt - det er noe som ikke benyttes her. mvh - Ulf Larsen 8. mar 2010 kl. 17:48 (CET)

Riktig navn[rediger kilde]

Har flytta artikkelen til Demokratene i Norge, som er partiets navn både i følge vedtektene og i Partiregisteret. Skal med tida få retta det opp i en del artikler med lenke/omtale også. Hilsen GAD 9. mai 2011 kl. 20:35 (CEST)[svar]

Påstand som ikke underbygges.[rediger kilde]

Foreslår å slette utsagnet "Amund Garfors, Demokratenes tidligere fylkesleder i Nordland, har i kjølvannet av terrorangrepene i London i 2005 gått inn for å forby islam." Denne påstanden finnes det ikke (så langt jeg kan se) noe belegg for. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Sabinitus (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Nå så. --Mvh Erik d.y. 10. jan. 2017 kl. 11:59 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Demokratene i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 23:47 (CEST)[svar]

Objektivitet[rediger kilde]

Denne har vært merket med advarsel om objektivitet (Wikipedia:Nøytralt ståsted) siden 2008 ([4]). Artikkelen er jo betydelig endret siden den gang blant annet av rutinerte og pålitelige bidragsytere, advarselen har heller ingen konkret begrunnelse. --Vennlig hilsen Erik d.y. 30. mar. 2021 kl. 16:03 (CEST)[svar]

Demokratene er et nasjonalkonservativt sentrumsparti[rediger kilde]

Kilde. Artikkelen er skrevet av en region leder for Demokratene og har med sentralstyre å gjøre. Dette er ikke en journalist fra Resett. https://resett.no/2021/02/02/demokratene-er-et-nasjonalkonservativt-sentrumsparti/?swcfpc=1

Hva betyr "restriktivt i spørsmål om (...) utenrikspolitikk"?[rediger kilde]

Hva betyr "restriktivt i spørsmål om innvandring og utenrikspolitikk"? Ordet restriktivt defineres som " innskrenkende eller regulerende" og det brukes om noen som ønsker lite innvandring. Å bruke det om utenrikspolitikk gir lite mening, i alle fall i norsk kontekst. Betyr det at partiet er mot å ha en utenrikspolitikk og ikke vil forholde seg til det som skjer utenfor Norges grenser? (En type politikk som riktignok finnes i USA, men som gir langt mindre mening for et lite land og som er et standpunkt som vel aldri har hatt noen oppslutning på norsk høyreside). Zealing (diskusjon) 6. sep. 2022 kl. 19:17 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norgesdemokratene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. okt. 2023 kl. 06:38 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norgesdemokratene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. mar. 2024 kl. 16:30 (CET)[svar]