Diskusjon:Medisinsk cannabis

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Cannabis (medisin)»)

Trenger referanse[rediger kilde]

Har noen lest referansene til cannabis under graviditet? Artikkelen omhandler endocannabinoider og er kun relevant dersom cannabis under graviditet påvirker fosterets naturlige produksjon av disse. Jeg finner ingen slike bevis. Trenger referanse! - 88.88.144.119 26. sep 2009 kl. 22:15 (CEST)

Gjentatt fjerning av referanser[rediger kilde]

Tidligere redigering fjernet referanse og introduserer påstander som ikke er korrekte. «Registreringsfritakelse» er ikke det samme som «reseptbelagt». Revertering av endring blir deretter fjernet. [1]Jeblad 26. sep 2009 kl. 22:57 (CEST)

Jeg ønsker å føre en saklig debatt. Referansen er fullstendig irrelevant, se over. Avsnittet om «registreringsfritakelse» var kommentert ut fra før av, kan du vennligst utdype hvorfor det bør bli en del av artikkelen? Jeg ønsker også klarhet i hvilke av mine påstander som er inkorrekte. Lovdata er veldig uklare selv, seminibus virker å kunne bety både skudd og frø såvel som kloner. Uansett er det reseptpliktig legemiddel. 88.88.144.119 27. sep 2009 kl. 17:01 (CEST)
Kom med gode sekundærkilder for denne slutningen så kan vi vurdere å ta det inn/fjerne stoff som sier annet. nsaa (disk) 10. okt 2009 kl. 15:54 (CEST)
En påstand bygd på falske premisser har ingenting i en debatt å gjøre. Men jeg ble provosert nok til å gjøre et søk: http://en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_effects_of_cannabis#Pregnancy - forsyn dere. 88.88.144.119 20. okt 2009 kl. 23:43 (CEST)
Hva er problemet med artikkelen i dag? Kom med konkrete ting. Å diskutere diskusjonen fører ingensteder hen («En påstand bygd på falske premisser har ingenting i en debatt å gjøre»). nsaa (disk) 21. okt 2009 kl. 00:26 (CEST)

Marc Emery[rediger kilde]

Marc Emery satt i fengsel i USA på grunn av eksport av cannabisfrø. Ja, amerikanske myndigheter likte ikke det han holdt på med. Men påstander om at dette var nært knyttet opp mot hans kamp for medisinsk cannabis, bør dokumenteres. Jeg har ikke undersøkt dette nøye selv, men jeg vet at saken først og fremst dreide seg om en ganske omfattende eksport av frø til blant annet California. LucasK1998 (diskusjon) 23. sept 2015 09:51

Arbeidsdeling mellom artiklene[rediger kilde]

Vi bør se på arbeidsdeling mellom artiklene. Temaet samspill mellom alkohol og cannabis hører til i hovedartikkelen (omtale av skadevirkninger). Denne artikkelen bør fokusere på

  • historie som legemiddel
  • tilstander (smerter, sykdomer) som (kan) behandles med cannabis
  • regulering av cannabis som legemiddel i ulike land

Mvh Erik d.y. 23. sep. 2015 kl. 11:15 (CEST)[svar]

Godt poeng, Erik. Har tenkt på det selv, faktisk. Jeg skal se om jeg får ryddet litt i artikkelen om hamp, men så må jeg legge dette til side en stund fremover, har en del andre ting å ta tak i (men kommer nok sterkere tilbake). Mange av kildene jeg har brukt ligger åpent i fulltekst på nett, og bøker kan lånes på biblioteket. Inn i hampen av Jan Bojer Vindheim er aktuell når det gjelder både medisin og hamp, i tillegg er det mange nye artikler om dette, som den av Bramness. Den fra Geographic Review som er lenket til i historiedelen på rusmiddelartikkelen er også god.
LucasK1998 (diskusjon) 23. sept 2015 11:25
Det som er dekket fullt ut i den ene artikkelen, kan stå som resyme (hovedpunkter) i den andre, ellers blir det rotete. Dette er litt vrient fordi legemiddel og rusmiddel er stort sett det samme fysiologisk (jeg mener rusmiddel bør være den overordnete artikkelen, ens legemiddel som spesialtilfelle), derfor bør denne artikkelen være utdypende når det gjelder legalisering av cannabis som legemiddel, mens hovedartikkelen bør dekke legalisering generelt men gå mest i dybden på legalisering/avkriminalisering til "fritidsbruk". Jeg mener også at uformell selvmedinisering primært hører til i hovedartikkelen, det blir fort utflytende om uoffisiell selvmedisnisering behandles her. Litt overlapp er normalt, bare vi har et klar plan for hvilken artikkel som skal gå i dybden på ulike tema.
Per nå er det ulike sykdommer/plager som cannabis brukes mot dårlig dekket, og det er jo et vesentlig tema når det gjelder cannabis som legemiddel. Veldig bra om du som kan litteraturen kan gi en oversikt. --Mvh Erik d.y. 23. sep. 2015 kl. 12:50 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cannabis (medisin). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jan. 2021 kl. 02:15 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Medisinsk cannabis. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. apr. 2022 kl. 19:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Medisinsk cannabis. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. sep. 2023 kl. 10:50 (CEST)[svar]