Diskusjon:SARS-CoV-2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Diskusjon:COVID-19)
Hopp til navigering Hopp til søk

2019-nCoV? SARS-CoV-2? COVID-19?[rediger kilde]

Vår artikkel om Wuhan-viruset ligger på «SARS-CoV-2», og sammendraget sier at «nytt navn fra WHO (for viruset)». Det riktige er at WHO endret navngivingen fra «Novel Coronavirus (2019-nCoV)» til «Novel Coronavirus (COVID-19)» 11. februar og tok den nye betegnelsen i bruk 12. februar.[1][2] Foreslår at artikkelen flyttes til «COVID-19», som er ihht oppgitte referanser (ref 2 [3]) og det som nå brukes i nyhetsmedia. WHO er nok tungvekteren alle andre vil følge.

Opprinnelsen til betegnelsen «SARS-CoV-2» kommer fra w:International Committee on Taxonomy of Viruses, som mener viruset er en variasjon over SARS-viruset.[4] De kom med sitt navneforslag 12. februar, dagen etter WHO. Dette navnet har noe gjennomslag i forskningslitteratur.

Litteratur så langt bruker ofte forkortingen nCoV (novel Corona Virus) alene, uten ytterligere angivelse.

Merk at artikkelen slik den er når dette skrives er en miks av sykdom og virus. Betegnelsen COVID-19 er WHOs betegnelse av sykdommen, mens SARS-CoV-2 er ICTVs betegnelse av viruset. Slik jeg ser det er artikkelen mest om sykdommen, og bør derfor flyttes til COVID-19. — Jeblad 17. feb. 2020 kl. 08:46 (CET)

Vi har allerede en artikkel om COVID-19. - 4ing (diskusjon) 17. feb. 2020 kl. 09:06 (CET)
Desto større grunn til å rydde opp i rotet i denne artikkelen. — Jeblad 17. feb. 2020 kl. 09:08 (CET)

Behandling[rediger kilde]

Kostus kostus en av medisinske planter som er mye brukt i India, den vokser i de eviggrønne, fuktige og lave temperaturområdene, for eksempel: Sri Lanka, Malaysia og India, og den kan nå opp til tre meter, som er en truet plante på grunn av den uregelmessige og urettferdige høsten. Den indiske premien ble tidligere brukt som mat og medisin i India, for eksempel: å bruke den til å behandle dysenteri (engelsk: Dysentery), og feber, og etterspørselen etter denne planten er høy i det lokale, regionale og internasjonale markedet på grunn av det store forbruket, og dets bruk som vegetabilsk medisin. Den indiske premiumplanten høstes for å dra nytte av røttene, som er preget av en sterk aromatisk duft og bitter ettersmak, og formen ligner gulrot, og røttene er vanligvis sterke og når en lengde på omtrent 60 cm. Den indiske premien kan brukes som et antiseptisk middel og insektmiddel for å beskytte ullstoffer. Når det gjelder oljen som er utvunnet fra den, brukes den vanligvis til å lage parfymer og håroljer.

Den kostus har blitt brukt siden antikken til å behandle mange sykdommer, for eksempel: astma, hoste, sår hals, tuberkulose, malaria, spedalskhet (spedalskhet) og helminthic infestations (engelsk: Helminthic Infestations). , Lammelse, hodepine, revmatisme, ødem (engelsk: Ødem), fordi den inneholder mange viktige forbindelser og næringsstoffer som gir den mange helsemessige fordeler for menneskekroppen, [1] og disse inkluderer følgende:

Den har antibakterielle, sopp- og ormende egenskaper, så den har evnen til å bekjempe forskjellige sykdommer. Det har betennelsesdempende egenskaper, er et naturlig smertestillende og febernedsettende middel, og har tradisjonelt blitt brukt til å behandle en rekke smertefulle inflammatoriske sykdommer. Det hjelper med å redusere blodsukkernivået. Det hjelper med å lindre daglig stress, noe som påvirker metabolismen negativt, og funksjonene til nevrotransmittere i sentralnervesystemet. Det hjelper i diurese. Det har antioksidantegenskaper, som vitenskapelige bevis tyder på at antioksidanter reduserer risikoen for å utvikle kroniske sykdommer, inkludert kreft og hjertesykdom, [2] og studier har vist effekten av den sterke og antagonistiske indiske premien på en gruppe kreftformer, som: leukemi og lymfom. , [4] og kreft i bukspyttkjertelen, lunge, bryst, prostata, mage og tykktarm. [1] Det kan påvirke magesår og tolvfingertarmsår positivt. [4] Det kan bidra til å senke triglyserider og heve nivået av godt kolesterol (engelsk: HDL) i blodet. [4] Det er verdt å merke seg at det kreves mer far Scientific oppfordrer til å studere de aktive og fordelaktige komponentene i den indiske premiumplanten, dens terapeutiske effekt og sikkerheten ved å bruke den indiske kostus i detalj. Disse forbindelsene kan inngå i produksjonen av nye medisiner som kan brukes til behandling av svulster, virale og bakterielle sykdommer og kroniske hudsykdommer. Jacob skien (diskusjon) 24. feb. 2020 kl. 21:49 (CET)