Diskusjon:Bydeler i Kristiansand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kart[rediger kilde]

Hadde vært fint med et kart her. Noen som har? -- 8. okt 2011 kl. 12:29 (CEST)

Kilder til bydelsinndelingen av Kristiansand[rediger kilde]

Jeg oppdaget nettopp noen feil i artiklene om Kristiansands bydeler. Av den grunn har jeg lagt inn {{{Mal:Kildeløs}}} i denne artikkelen, samt artiklene om Kristiansand, Grim, Lund (Kristiansand) og Vågsbygd. Mens denne artikkelen sannsynligvis er korrekt, er det helt klart at informasjonen om bydelsinndelingen i de oppgitte artiklene er feil.

Vær vennlig å korriger artiklene. Dette må også gjøres på de engelske sidene.

--Koppadasao (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 00:45 (CET)

Denne artikkelen gjengir inndeling i delområder og grunnkretser, som vel er en inndeling for statistiske formål, ikke administrative. Kristiansand har vel ikke bydeler som administrativt nivå, så da blir inndeling i bydeler en uoffisiell øvelse. Jeg er ikke lokalkjent, men et søk på kommunens nettsider viser vel at i de få tilfellene ordet bydel forekommer, er det enten i betydningen statistisk delområde eller en folkelig betegnelse på et udefiert geografisk område. - 4ing (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 01:50 (CET)
Vel, det har vel vært en del endringer i den administrative inndelingen siden jeg bodde der, men så vidt jeg kan se så er det nok bare delområder med tilhørende grunnkretser som er oppgitt på denne siden. Nå kan ikke jeg gå god for denne inndelingen, men så vidt meg bekjent så var Kristiansand oppdelt i bydelene Sentrum (Kvadraturen/Eg og Grim), Tinnheia (Tinnheia og Hellemyr), Vågsbygd (alt vest for Hellemyr), Torridal (Strai og Mosby), Lund (Lund, Kongsgård, og Sødal), og Randesund (alt øst for Lund). Det som jeg kan være helt sikker på, er at Torridal har aldri vært del av "bydelen" Grim, slik som er oppgitt andre steder. --Koppadasao (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 02:15 (CET) (Har forresten ingen anelse om hvorfor denne ble tagget med "banning")