Diskusjon:Brennvidde

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"For et optisk system i luft beskriver den effektive brennvidden avstanden mellom det forre og bakre vertikale plan for de tilsvarende brennpunkt."

Dette kan jeg ikke så mye om, men det høres ikke helt riktig ut. Er ikke brennvidden avstanden fra linsa til brennpunktet?

Feil i tegningene.[rediger kilde]

Brennvidde er ikke det som er vist i tegningene. De lager tegninger som viser avstanden til krysningspunktet med det er ikke det samme som brennvidden. Brennvidden er definert som avstanden fra første brytningpunkt til det punktet hvor lyster fra et punkt samles i ett punkt etter brytningen. Med andre ord i et kamera er det avstanden fra første linse og til bildeplaten i kamera.

Bildene som vises hvordan en linse + avstand påviser perspektiver er litt feil brukt. De viser hvordan fotograferingsavstanden påvirker persoektivet. Dersom du hadde brukt samme linse ender fotograferingsavstanden så hadde en satt akkurat den samme endring av perspektivet. For å oppnå at det fremste objekter skulle ha samme størrelse så hadde en bare tenkt å beskjære bildene. Dermed har ikke brebbvidden den innvirkning som artikkelen påstår. Fordi den ensete innvirkning brennvidden har er at den beskjærer bildet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.81.217 (diskusjon · bidrag) 19. apr 2013 kl. 00:06 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)