Diskusjon:Brasiliansk jiu-jitsu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fairytale Trash No.svg Denne artikkelen ble nominert for sletting i november 2007, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

De fleste klubber anvender mer sparring og fysninger

Hva menes med "fysninger" ?

Bygda 29. aug 2008 kl. 09:17 (CEST)

Forslag til nye avsnitt :[rediger kilde]

Forslag til nytt avsnitt:

"Utbredelse i Norge"


Mvh Bygda

Avsnitt : "Utbredelse i Norge"[rediger kilde]

(Underforstått, geografisk utbredelse.)

Navnet på de forskjellige klubbene,bør ikke ramses opp, i denne artikkel,mener jeg.<br.> Hvis noen er interessert i å finne en BJJ-klubb, så holder det at de vet hvilke steder/byer som har BJJ.<br.> Uansett, wikipedia har ikke som formål å erstatte/supplere "gule sider" o.l.

(Hvis wp har interesse av en oppramsing av navn på klubber,så kan vel det ordnes et annet sted,enn i denne artikkel. ) Gjerne med en lenke fra denne artikkel.

Selv om en klubb har en wp-artikkel,så er det ikke grunn nok til å nevnes i denne artikkel.

En mulig problemstilling: Hvis en av mine venner åpner et helsestudio på f.eks. Ytre Arnøy,og han påstår at han er instruktør i BJJ (og evt. 100 andre kampsporter), så har han økonomisk fordel av å få navnet på sitt firma, i denne artikkel(og evt. 100 andre kampsport-relaterte artikler.) <br.> Dette kan skli ut. (Her tar vi sorgene på forskudd, kan man si !)

NB. Hvis f.eks. Stavanger får to BJJ-klubber, så er det akseptabelt å nevne antallet klubber, på dette tettstedet.

mvh Bygda

Vedr. drakt (som brukes i BJJ )[rediger kilde]

I mindre utstrekning, så trenes det uten overdel, bl.a. i Brasil. Valg av teknikk,blir noe annerledes når man trener i bar overkropp. ( Det er ikke noe tøy der,som en kan gripe tak i. )

Min kommmentar: Jeg har ikke referanser (trykket media eller internett), lett tilgjengelig.

Mvh Judo 2

Frysninger[rediger kilde]

Uttrykket "frysninger" trenger en nærmere forklaring, før evt. lenken fjernes (ja, lenken er under bearbeiding).

Er "frysninger" blitt forklart i andre norske wp-artikler ? (for da kan jeg muligens lenke uttrykket til en slik artikkel.


Eller kan uttrykket fjernes/eller byttes ut ? (Dette kan tolkes som et retorisk spørsmål!) Bygda 24. okt 2008 kl. 16:45 (CEST)

BJJ i MMA[rediger kilde]

Seksjonen bør skrives om å ikke inneholde en liste over utøvere. Denne er langt fra uttømmende slik den er nå og vil bli nesten umulig å vedlikeholde da nesten alle MMA utøvere trener en del BJJ.