Diskusjon:Belgias monark

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Problematisk kildebruk[rediger kilde]

I går etterlyste jeg referanser og det har artikkelen nå fått. Kildebruken er imidlertid problematisk:

  • Wikipedia er ikke en akseptabel kilde til seg selv (jf. henvisning i note 3 og 4 til artikkelen om Belgia).
  • Kilden De Koninklijke functie ser ikke ut til å gi dekning for at kongen i Belgia «har det formelle ansvaret for å utpeke regjeringen og sanksjonere nye lover».
  • Kilden Het Hoofd van het Militair Huis van de Koning handler ikke om kongens rolle, men om en militær hofftjenestemann, og sier, etter det jeg kan se, ikke at monarken er øverstkommanderende for landets væpnede styrker.
  • Som kilde til at belgiernes konge har «en sentral rolle i å samle landet og dets borgere» gis en kilde som handler om kongelige reiser og besøk, samt den før nevnte nettsiden hos det belgiske kongehus som handler om kongens politiske funksjon uten at samlende rolle nevnes. Dette synes ikke som et godt godt grunnlag for påstanden.

Det skal være slik at kildene som oppgis gir dekning for opplysningene som gis i artiklene. Det synes ikke å være tilfelle her. – Ordensherre (diskusjon) 5. jul 2013 kl. 15:56 (CEST)

Jeg går for at disse problematiske referansene fjernes og at artikkelen tilbakeføres til kildeløs tilstand. Oppgitte referanser gir ikke belegg for påstandene. – Ordensherre (diskusjon) 13. jul 2013 kl. 18:05 (CEST)
Siden det ikke er kommet innvendinger, setter jeg artikkelen tilbake til kildeløs tilstand. – Ordensherre (diskusjon) 21. jul 2013 kl. 08:32 (CEST)