Diskusjon:Axel Paulsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
JaapEden.jpg Artikkelen Axel Paulsen er del av underprosjektet skøytesport, som søker å øke antall artikler relatert til skøytesport og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.

Mer informasjon om artikkelen

  1. Crystal Project package graphics.png Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2. Userscript award.svg Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Hvor døde han?[rediger kilde]

Artikkelen sier at han døde i Oslo. I Norsk biografisk leksikon står det at han døde på Nesodden, se «Axel Paulsen». Kanskje noen bidragsytere til sportsartikler kan avklare dette? @Wikijens, Migrant, PaskaSemmen113, Løken:? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 22:25 (CET)

Jeg må melde pass... --Wikijens (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 22:31 (CET)
Usikker... Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 22:39 (CET)
Vet ikke noe... Mvh PaskaSemmen113 12. feb. 2018 kl. 22:46 (CET)
Selv om jeg ikke har harde fakta om dødsstedet vil jeg holde Nesodden som meget sannsynlig. I lokalhistorieverket Nesoddens historie kan vi (i bind 2, side 254) lese at skøytestjernen på sine eldre dager bodde hos sin bror nær Fagerstrand på Nesodden. Der hadde en av tidens store "industrier", isdriften etterlatt mange isdammer, som ga mange muligheter til skøyteløp om vintrene.
Et sitat fra bokens forfatter, Christian Hintze Holm: «På Bråtedammen ved Spro kunne man legge merke til en skøyteløper som foretok både dristige og elegante sprang. Det var den gamle skøytehelten Axel Paulsen, som holdt til hos sin bror på Storerudbråten. I månelyse kvelder satte han på seg skøytene og bega seg ut på den fine isflaten. Paulsen var over 60 år nå, men vi kan anta at han fremdeles behersket spranget som har sitt navn etter ham - dobbel Axel. Senere skulle sønnen Harry bruke den samme dammen til skøytetrening. Sammen med sin kone Ellen hadde Harry suksess verden over som kunstløpere.»
Paulsen flyttet til Nesodden en gang omkring 1910, og ble boende der til sin død, selv om han i mange av disse årene arbeidet i Oslo. TorSch (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 23:12 (CET)

Da endrer jeg til Nesodden, siden vi har en god kilde på at han døde der. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 22. feb. 2018 kl. 07:44 (CET)

Har endret dødssted til Nesodden, både i artikkelen og i Wikidata. Prøvde å legge inn kilde (referanse) i Wikidata, det fikk jeg ikke til. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 22. feb. 2018 kl. 07:49 (CET)