Diskusjon:Avtale

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden trenger utbedring, og det gjør de to andre artiklene også. Artiklene er forholdsvis korte, og dekkes det samme tema. Jeg foreslår at de flettes. Mr. Hill 6. mai 2007 kl. 00:49 (CEST)[svar]

Jeg undrer meg litt over siste endring. Hvorfor ta vekk poenget med offentlige anskaffelser ? Hans C 8. aug 2007 kl. 22:25 (CEST)
Dette ble ikke fjernet, men satt lenger ned på siden ut fra tanken om at artikkelen bør gå fra det generelle til det spesielle. Avtaleinngåelse ved offentlige anskaffelser er en meget spesiell måte å inngå avtaler på, som de færreste kommer bort i, og derfor er det satt lengre ned i artikkelen hvor offentlige anskaffelser var omtalt. --Xeno 9. aug 2007 kl. 15:37 (CEST)

En avtale trenger ikke være juridisk. Det inngås avtaler hele tiden på alle nivå. Hva er det som gjør at en avtale respekteres? Frykt for konsekvenser, etiske og moralske dimensjoner, ære som i - "en som holder ord", andre forestillinger, kulturelle variasjoner? Det var dette jeg hadde i tankene etter å ha lest en tekst som handlet om norrøn mytologi, sitat: "Georges Dumézil (1966 og 1973) mente at den første gudekrigen var basert på et mytisk indoeuropeisk mønster som også var dukket om i romersk mytologi i krigen mellom de krigerske romere (kompatible med æsene) og de rike sabinene (kompatible med vanene), og at Gullveig-elementet tilsvarte rollen til Tarpeia i den romerske tradisjon. I en vanlig versjon forrådte Tarpeia festningen til sabinene i bytte mot hva de hadde på sine venstre armer, i meningen deres armbånd av gull. Imidlertid etter at sabinene hadde tatt fordel av hennes forræderi innfridde de sin del av avtalen ved slå henne med skjoldene sine, som de også bar på sine venstre armer, inntil hun var død."