Diskusjon:Avskoging i Afrika

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om artikkelen[rediger kilde]

Denne artikkelen er basert på ei semesteroppgåve gjeve i modul B i AfrikastudietNTNU i Trondheim. Dette var oppgåveteksten:

«Les leksjonene til Klein og Alhassan. Redegjør for deres syn på problemet avskoging i Afrika og drøft i hvor stor grad de er uenige og hva en eventuell uenighet skyldes. Gi til slutt din egen vurdering av fenomenet avskoging, basert på pensumlitteratur, andre kilder (nett, bøker/artikler etc.) og eventuelle egne erfaringer. Omfang: 7-10 sider (2500-3500 ord)»

Svaret fekk fekk karakteren A.

Eg har sløyfa den første delen angåande Klein og Alhassan ettersom verken er spsielt interresant, relevant eller «leksikalt». Då eg ser på resten av teksten som ganske nøytral har eg nøya meg med å gå gjennom å sløyfa det eg tykkjer er overflødig eller dårleg. Det vil nok likevel vera mykje arbeid att for å gjera artikkelen like nøytral, leksikal og omfattande som ein god Wikipedia artikkel bør vera. Det som eg veit det bør jobbast med er:

  • Formatering av fotnotar og referansar.
  • Få tillatelse til å bruka figurar.
  • Rydde, formatere og plassere tabellar.
  • Sløyfe unødig prat.
  • Bedre og fleire wikilinkar.
  • Oversettje sitat?
  • Liste over figurar som ikkje er inkludert.

---Dittaeva 2. jun 2004 kl.13:07 (UTC)

Hadde det ikke vært mulig å korte ned kildelisten litt, tror ikke nødvendigvis vi trenger å vite hvilken sider som er brukt som kilder.. Martin 29. aug 2004 kl.13:49 (UTC)

Ja eg tykkjer også det er ganske uencyklopedisk, tenkte også på å bytte kildeparantesar med fotnotar med link til kjeldedelen. På den engelske wikipediaen har dei ellers som mål å oppgi kjelder så bra som mogleg og då inngår sidetal, men eg skal tenka på det neste gong eg jobbar med den. Det er vel eigentleg "(dd.mm.åååå versjon) som er mest overflødig. Uansett, det er ikkje "min" artikkel, så du må jo berre slå deg laus:-) --Dittaeva 29. aug 2004 kl.18:23 (UTC)

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenker var ødelagt. Vennligst sjekk om disse lenkene faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern dem om det er tilfellet.

JhsBot * 19. mai 2006 kl.15:24 (UTC)

Fjerna. Jon Harald Søby 20. mai 2006 kl.14:10 (UTC)

Noe opprydning/tilpasning nødvendig[rediger kilde]

Artikkelen er akademisk lagt opp, noe som ikke nødvendigvis er en ulempe, men det er en del leksikalske ting som utelates, eksempelvis når det står i teksten «...skogdekket (Fairhead & Leach 1998)...» Her er det en henvisning, og det er bra, men den er generell og bør heller stå som referanse og med sidehenvisning. --Finn Bjørklid (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 10:47 (CET)