Diskusjon:Atlantic Crossing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Balanse[rediger kilde]

Artikkelen har for tiden slagside. Det er forholdsvis mange tekstlinjer og referanser som følger vinklingen historieforfalskning. Det er ikke lagt tilstrekkelig vekt på at NRK selv er åpne (som her) om forholdet mellom fakta og fiksjon i serien. Det er for den saks skyld ikke lagt tilstrekkelig vekt på at dette er et fiksjonsverk, ikke en dokumentarproduksjon. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 17. nov. 2020 kl. 19:52 (CET)

Tja, dette er en serie som omhandler en bestemt person i en bestemt historisk periode. Å gjemme seg bak fiksjon synes jeg ikke holder når man tar utgangspunkt i en så konkret historisk hendelse. Dette har dessuten vært i nyhetene mange ganger allerede. Flere personer har reagert. Det var derfor jeg la inn det jeg la inn. Jeg har forøvrig ikke sett en eneste episode av serien og kommer heller ikke til å se noe av den.--Ezzex (diskusjon) 17. nov. 2020 kl. 20:50 (CET)
I NRKs forhåndsomtale står følgende skrevet: «Alexander Eik og Linda May Kallestein har bedrevet en omfattende research. Serien er tro mot de historiske rammene, men samtidig er dette en fiksjonsserie: Det som finner sted i det private og personlige rom er oppdiktet.» Slik jeg ser det, forespeiler manusforfatterne at de har basert seg på historiske fakta. Liknende kritikk ble rettet mot TV-serien Harry & Charles, men forfatteren Jonas Cornell skal ha uttalt at dramaserien er «90 prosent fiksjon.» --Mbakkel2 (diskusjon) 18. nov. 2020 kl. 12:47 (CET)
TV-serien har fått omfattende kritikk i pressen, og dette bør omtales her. Vi kan ikke ta diskusjonen på serieskapernes premisser. 81.191.204.248 18. nov. 2020 kl. 13:40 (CET)

Historiske rammene[rediger kilde]

Fra NRKs nettside: ««Atlantic Crossing» er resultat av en over ni år lang prosess, med omfattende research fra serieskaper og regissør Alexander Eik og medforfatter Linda May Kallestein. Serien bygger på historiske rammer, men er samtidig en fiksjonsserie der det som skjer i det private og personlige rom er oppdiktet.» Ezzex: Her står det intet om at det produsentene som har sagt at serien bygger på historiske rammer. Har du en kilde, som kan bekrefte det, hadde jo det vært bra. Mvh. --Mbakkel2 (diskusjon) 16. des. 2020 kl. 03:26 (CET)

Mulig du har rett, men jeg får forsøke å komme tilbake og eventuell utdype dette i morgen. Akkurat nå er jeg opptatt med annet.--Ezzex (diskusjon) 16. des. 2020 kl. 03:41 (CET)
NRKs dramasjef skriver i en Aftenposten-artikkel[1] at «Atlantic Crossing er inspirert av sanne hendelser». Lenger nede i artikkelen skriver han at «Dramaserier basert på historiske hendelser blir ofte anklaget for å være historieforfalskning ...».
Dette er fiksjon, men den er satt inn i en konkret historisk kontekst, med historiske personer som hovedaktører. Jeg kan ikke annet enn å forstå dette på annen måte enn at produsentene presenterer dette som en dramaserie som bygger på historiske rammer. Han gjentar flere ganger at dette er en historisk dramaserie..--Ezzex (diskusjon) 17. des. 2020 kl. 00:37 (CET)
Ezzex: Bruk dramasjefen som kilde du. Mvh. --Mbakkel2 (diskusjon) 17. des. 2020 kl. 03:10 (CET)
Jeg kommer ikke til å engasjere meg mere i akkurat denne delen av artikkelen. Fornøyd?--Ezzex (diskusjon) 17. des. 2020 kl. 04:46 (CET)
? --Mbakkel2 (diskusjon) 17. des. 2020 kl. 22:11 (CET)
At jeg ser meg ferdig med akkurat det kapitler i artikkelen. Det blir m.a.o. stående slik som du satte det.--Ezzex (diskusjon) 18. des. 2020 kl. 01:43 (CET)