Diskusjon:Apostelen Paulus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenker var ødelagt. Vennligst sjekk om disse lenkene faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern dem om det er tilfellet.

JhsBot * 19. mai 2006 kl.14:50 (UTC)

Bugg fiksa. Jon Harald Søby 20. mai 2006 kl.13:22 (UTC)

Sterkt sprik i fødselsdatoer[rediger kilde]

Anslag for fødselsår spriker sterkt mellom norsk og engelsk Wikipedia. De befinner seg sågar på hver sin side av tidsskillet ved vår tids begynnelse. __meco 14. nov 2006 kl. 15:43 (CET)

Objektiv?[rediger kilde]

Den var vel ikke helt objektiv denne artikkelen? Beskriver jo kristen overtro som fakta. "Mens han var på vei til Damaskus for å drive forfølgelser der, ble han blindet av plutselig syn, og han falt til jorden og hørte en røst som sa til ham: Saul! Saul! hvorfor forfølger du meg? Han sa: Hvem er du, Herre? Og han svarte: Jeg er Jesus, han som du forfølger. Men stå opp og gå inn i byen, så skal det bli deg sagt hva du har å gjøre! Mennene som reiste sammen med ham ble forskrekket, for de hørte røsten, men så ingenting." Burde vel kanskje legges til et "i følge (hvor nå enn historien kommer fra" for å beholde objektiviteten. Dette er på ingen måte fakta og bør heller ikke behandles slik.

Paulus' syn.[rediger kilde]

Denne historien om Paulus' møte med Jesus er fortalt i Apostlenes gjerninger 9. Den står på flere steder, inkludert pensum-bok for grunnskolen (Under Samme Himmel, utgitt 2007, side 104) Det kan være at det ikke er objekivt, men det er slik det er fortalt i Apostlenes gjerninger 9. Så informativt er det, selv om det står som fakta. Hvorvidt kristendommen er basert på fakta eller fiksjon er ikke en diskusjon jeg vil ta opp, selv om jeg personlig er ateist.

Lurer litt på dette med skrivemåten, både her og i selve artikkelen: Burde det ikke stå Pauli i genitiv, ikke Paulus', jf. genitivformen Jesu (og ikke Jesus')

Paulus' brev[rediger kilde]

Det er merkelig at 'åpenbaringen', som måtte ha vært en skjelsettende opplevelsen i Paulus' liv, ikke er med i noen av Paulus' mange brev. Kan vel tyde på at åpenbaringen er noe som er funnet på for å gi Paulus litt mer 'kred', siden han aldri selv møtte Jesus. Kan også tyde på et Paulus ikke skrev noen brev selv. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 143.97.2.35 (diskusjon · bidrag) 16. okt. 2018 kl. 09:55 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Wikipedias diskusjonssider skal brukes til diskusjon om hvordan forbedre eller videreutvikle den konkrete Wikipedia-artikkelen. De er ikke ment for generell diskusjon om artikkelens tema. - Soulkeeper (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 10:07 (CEST)