Diskusjon:Apoidea

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er gjort en god jobb med artikler om bier og graveveps, men jeg ser behovet for en tilpasning av sidene etter gjeldene systematikk. Hovedpoenget er at Apoidea nå omfatter både bier og graveveps, og at biene er delt inn i 7 familier.Montanus 6. nov 2010 kl. 20:08 (CET)

Gjenstår:

  • endre taksoboks på denne siden
  • Opprette ny side for Spheciformes, denne gruppa bør hete graveveps på norsk, dette navnet er allerede opptatt av familien Sphecidae (i begrenset betydning) hvordan håndtere dette?
  • ordne lenker
  • bytte til familienivå på bier der det er brukt underfamilier

Montanus 6. nov 2010 kl. 21:26 (CET)

Det er for dumt, men jeg finner ikke ut hvordan jeg skal starte en ny side. Trenger en ny side for Spheciformes, lik den for bier Montanus 6. nov 2010 kl. 21:46 (CET)

Du bare skriver navnet i det lille feltet (søkefeltet), og klikker GÅ, deretter på opprett denne siden. En idé kan være å kopiere innholdet (i redigeringsmodus) i bier, lime det inn og deretter slette og endre innholdet. Da får du med hovedoppsettet. Test med forhåndsvisning. Eventuelt kan du ta 'bit for bit'. Først innledningen, deretter noe mer, taksoboksen osv ...
Vi bruker å gjøre det slik der det er samme navn på flere grupper: [[gravevepser (familie)]] - [[gravevepser (Spheciformes)]]. Eller slik kjenner det best. Bare spør mer om det er noe. Halvard 6. nov 2010 kl. 22:29 (CET)

Spheciformes + Sphecidae = (den omdirigeres til) gravevepser. Da må en velge å la en av de bli værende (må selvsagt omskrives) og opprette en ny. Jeg kan lage en ny for familienivået, deretter gjøre om disse omdirigeringene, slik at de går til riktig plass. Halvard 6. nov 2010 kl. 22:45 (CET)

Nå er disse delt til gravevepser (Spheciformes) og gravevepser (Sphecidae). Jeg måtte for historikken sin del la familiesiden fortsette, og opprette ny for overgruppen, Spheciformes, den trenger nok vedlikehold, antall arter ... osv. . Det er trolig fortsatt noen lenker som kan gå galt. Til hvilken gruppe tror du det er best å lede 'Gravevepser' - til Spheciformes?? Halvard 6. nov 2010 kl. 23:17 (CET)

Veldig bra! Jeg skal se på artsantall m.m. Den nye lenken til Pulawski virker ikke her. Jeg mener bestemt at graveveps skal brukes om hele gruppa Spheciformes.

Veps eller vepser?? Hva er flertall av veps? Jeg bruker konsekvent veps i flertall, vepser blir unaturlig. Mulig jeg er hjernevaska til å bruke stammespråk; ornitologene snakker jo konsekvent om fugl når andre mener fugler... Maurvepser, stikkevepser og andre vepser kommer jeg nok aldri til å venne meg til. Montanus 7. nov 2010 kl. 09:01 (CET)

Ja grupper skal ha flertallsform, men vepser begynt som vepser og ikke veps, noe som har forplantet seg. For meg er vepser helt ok. Det er mange dette gjelder, maur, ekorn, tusenbein og flere. Mens vi har flåtter (noe jeg synes er unatulig å si) - så .... Halvard 7. nov 2010 kl. 23:46 (CET)

Kunstig gruppe[rediger kilde]

Satte inn taksoboks for kunstig gruppe i gravevepser (Spheciformes). Det finnes en amputert taksoboks for kunstige grupper. Den burde ha hatt litt om antall arter, utbredelse og slik, men slik ble den ikke laget. Halvard 7. nov 2010 kl. 23:39 (CET)