Diskusjon:Aleksandr Andrejevitsj Svetsjin

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva oppnås med å merke artikkelen stubb?[rediger kilde]

Jeg opprettet denne artikkelen 29. april 2021, klokken 1752, klokken 1756, altså fire minutter etter, merkes den med følgende tekst av bidragsyter Te og kaker:

«Denne militærhistorierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.»

Jeg er selvfølgelig oppmerksom på at hvem som helst kan legge på slike merkelapper. Hva jeg undres over er hva man ønsker å oppnå ved det?

Om noen lesere skulle forville seg inn på artikkelen, antar jeg at selv et barn i grunnskolen ser at den er «kort eller mangelfull». Hvis noen har oppdaget at de - selv uten å logge seg inn - kan forbedre artikler, er også siste ledd overflødig. Hvis de derimot ikke har oppdaget det, er det lite sannsynlig at de får det med seg gjennom slike meldinger, da de ikke blir lest (samme effekt som når man siler vekk reklame). Det vet jeg en del om, siden jeg både har holdt noen dusin kurs om Wikipedia, og i tillegg jevnlig spør ulike mennesker om de vet at de kan bidra på Wikipedia (mange tror det å bidra kun er for ansatte Wikipedianere).

Det kan heller ikke være for å motivere vedkommende bidragsyter - i dette tilfelle undertegnede - hadde jeg vært administrator så hadde jeg etter en slik merkelapp hurtigslettet den (nok én grunn for at jeg ikke igjen bør bli det...). I verste fall kan en slik malklistring ved en helt fersk artikkel føre til redigeringskonflikt, og tap av tekst, altså mot sin hensikt, om man ønsker artikkelen utvidet.

Gjenstår altså undringen over hvorfor merkelappen har blitt lagt inn.

Jeg har fjernet noen hundre slike merkelapper gjennom årene, de har stått igjen lenge etter artikkelen var mer enn lang nok, i de mest ekstreme tilfeller over ti år. Det har jeg sluttet med, også med artikler jeg selv forbedrer. De som ser noen mening i slike merkelapper og har lagt de inn, får selv ta de vekk. Ulflarsen (diskusjon) 29. apr. 2021 kl. 18:12 (CEST)[svar]

Du sier at ingen oppdager at de kan redigere ved hjelp av slike merker. Det veit jeg ikke stemmer, siden jeg oppdaget at jeg kunne redigere Wikipedia nettopp takket være et slikt merke for mange år siden. Jeg fant en artikkel merket med "denne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den", klikka på "utvide den" og var i gang. Jeg tror det er en større sjanse for at noen vil foreta endringer i en artikkel hvis merket ligger der. Dessuten blir artikkelen lagt til i den skjulte kategorien "Kategori:Stubber", slik at en erfaren bruker som ser etter stubber å utvide kan finne den der (jeg mener forsåvidt kategorien ikke burde ha vært skjult). Jeg tror uansett at det har en hensikt å merke stubber som det de er. Det gjør vel uansett ingen skade at merket står der? Mvh --Te og kaker (diskusjon) 29. apr. 2021 kl. 18:21 (CEST)[svar]