Diskusjon:Adgangskontroll

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fra artikkelen: "[...] som tar i bruk biometri, dvs. fingeravtrykk eller iris-scanning for å få 100% pålitelig identifisering av personen." Finnes det ikke flere måter å lure biometri-systemer? Mener selv å ha sett flere beskrivelser av hvordan en kan lure fingeravtrykk-scannere. Jeg mener "100% pålitelig" hører hjemme i en salgsbrosjyre - ikke Wikipedia. --Belgarat 24. mai 2006 kl.15:11 (UTC)

Endret til [...] for å få en svært pålitelig identifisering av personen. - Mvh Røed 24. mai 2006 kl.15:19 (UTC)

Biometri er umulig å forfalske[rediger kilde]

Man ser ofte på action-filmer personer som får kappet av fingre forat de skal brukes på biometri-lesere. Det er selvfølgelig bare tull at dette går an. Leseren som leser fingeravtrykket har også en sensor integrert som leser fingerens kapasitive verdi, og en avkappet finger endrer radikalt karakteristikk sammenlignet med en operativ finger.

I det tyske it-tidsskriftet c't 12/2007 side 102 finnes det en detaljert beskrivelse hvordan et fingeravtrykk kan overføres til en tynn kunsthud fremstilt av vanlig hvitt snekkerlim og grafitt. 10 biometrisensorer ble testet, bare én lot seg ikke trikse ut. BjørnN 7. jun 2007 kl. 21:42 (CEST)
Mythbusters ([episode 59) testet en fingeravtrykklås som ifølge produsenten aldri hadde blitt trikset ut, og som var godkjent av alle relevante myndigheter/selskaper som en sikker lås. Den målte fingeravtrykk, og sjekket at det var en levende person ved å måle at det var svette tilstede. De lurte den på tre forskjellige måter: Med en finger i balistikkgele hvor de hadde etset inn fingeravtrykket; med plastfolie med avtrykket på fingeren og til slutt med en fotokopi av fingeravtrykket. I alle tre tilfeller lurte de svettemåleren simpelthen ved å slikke på det de stakk borti låsen. Cnyborg 7. jun 2007 kl. 21:53 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Adgangskontroll. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2018 kl. 14:52 (CEST)[svar]