Diskusjon:Østens kirke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelens nåværende tittel er noe uheldig, syns jeg. Hvis ingen har motforestillinger, kommer jeg derfor til å flytte den. Jeg ser to ulike problemer:

  • «Kirken i øst» kontra «Østens kirke»: Nå behersker jeg verken arameisk eller arabisk og vet ikke hvordan kirkens navn er konstruert rent grammatisk på disse språkene. Jeg mener likevel at det er bedre norsk å bruke genitiv («Østens kirke») enn preposisjon («kirken i øst»). Jeg ser at andre språk (tysk, fransk, dansk, [engelsk]) og Store norske leksikon også bruker genitivformen (uten at det trenger å være utslagsgivende).
  • «Assyrisk» eller ikke: Kirken er for tiden (siden 1964) delt i to grener. Bare den ene av disse bruker betegnelsen «assyrisk» i sitt offisielle navn. Siden grunnen til splittelsen ikke er trosmessige forhold og den ene grenen er nokså liten, mener jeg at vi ikke trenger to adskilte artikler. Derfor tenker jeg at artikkelen burde ha en nøytral form i tittelen, som er uten «assyrisk».

Jeg foretrekker derfor (i) Østens kirke som ny tittel. De andre alternativene (avhengig av svarene på de to spørsmålene) er (ii) Østens assyriske kirke, (iii) Kirken i øst, eller (iv) uforandret (dvs. Den assyriske kirke i øst), evt. også (v) Den assyriske kirke. Det hadde vært fint med innspill. Hilsen, Hanno 11. sep 2011 kl. 11:21 (CEST)

Tja. Da går jeg for Østens kirke. Hanno 8. okt 2011 kl. 20:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Østens kirke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. apr. 2019 kl. 10:14 (CEST)[svar]