Direct Selling Association

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Direct Selling Association
Etablert1910
HovedkontorWashington D.C.
Nettsidehttp://www.dsa.org

Direct Selling Association (DSA) er en amerikansk interesseorganisasjon for direktesalg etablert i 1910. Organisasjonen er medlem av World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA), i likhet med sin norske søsterorganisasjon Direktesalgsforbundet.

Da DSA ble etablert var det dørselgere som dominerte direktesalgsbransjen. Slik var det også frem til 1970-tallet da multi-level marketing (MLM) begynte å få utbredelse. Idag er 90 % av medlemsselskapene MLM-selskaper.

Kjente medlemsbedrifter er Nu Skin Enterprises, Amway, Herbalife og Forever Living. I lang tid var også Tupperware og Avon DSA-medlemmer, men trakk seg ut i henholdsvis 2013 og 2014 etter å ha ment at DSA ikke hadde tilstrekkelig regelverk til å forhindre at medlemsbedriftene kunne operere som ulovlige pyramidespill.[1][2] I etterkant ble Vemma stengt av Federal Trade Commission etter at det ble påvist at selskapet i praksis fungerte som et produktbasert pyramidespill,[3] mens Herbalife inngikk et forlik med FTC hvor selskapet ble tildelt karakteristikker ensbetydende med ulovlig pyramidespill.[4] DSA hadde ikke hatt innvendinger mot disse selskapenes forretningsmodeller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]