Dinosaurene er tilbake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dinosaurene er tilbake
orig. We're Back! A Dinosaur's Story
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
SjangerBarn / Eventyr
Utgivelsesår1993
Prod.landAmerikansk
Lengde71 min.
SpråkEngelsk
Foran kamera
OriginalstemmerJohn Goodman
Jay Leno
Walter Cronkite
Julia Child
Martin Short
Eksterne lenker

Dinosaurene er tilbake (originaltittel: We're Back! A Dinosaur's Story) er en amerikansk animert eventyrfilm produsert av Steven Spielbergs animasjonsstudio Amblimation og distribuert av Universal Pictures. Det ble utgitt på kino i USA 24. november 1993. Stemmeskuespillere i originalutgaven er blant andre John Goodman, Jay Leno, Walter Cronkite, Julia Child og Martin Short.

Filmen er basert på en barnebok fra 1987 av den amerikanske forfatteren Hudson Talbott, som var fortalt fra perspektivet til hovedkarakteren Rex, en tyrannosaurus.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I nåtiden i New York City reiser en fugl som heter Buster fra de andre søsknene sine. Han møter en intelligent oransje Tyrannosaurus som heter Rex, som liker å spille golf. Dinosauren forklarer til Buster at Rex for lenge siden var en rasende dinosaur, og han forteller sin personlige historie. I en forhistorisk jungel terroriserer Rex andre dinosaurer når et romskip lander på jordkloden, med et romvesen ved navn Vorb som pilot. Vorb tar Rex til fange og gir ham "Brain Grain" en frokostblanding som gjør at Rex går gjennom en antropomorfisme som øker hans intelligens enormt. Rex blir introdusert for flere andre dinosaurer, som også var endret av Brain Grain: En blå Triceratops ved navn Woog, en lilla Pteranodon ved navn Elsa, og en grønn Parasaurolophus ved navn Dweeb.

Dinosaurene møter snart Vorb sin arbeidsgiver, kaptein Neweyes, oppfinneren av Brain Grain. Han avslører sin plan om å la mennesker få se en ekte dinosaur. Han planlegger å ta med dinosaurene til Dr. Julia Bleeb og Museum of Natural History. Neweyes advarer dinosaurene om å holde seg unna professor Screweyes, Neweyes sin ondskapsfulle og onde bror, som reiser rundt og forårsaker ugagn etter å ha mistet venstre øye for mange år siden. Ved Hudson River møter dinosaurene en ung gutt som heter Louie. Gutten går med på å hjelpe dem til museet. Under en parade får Rex øye på en ballong med fasong som en Apatosaurus-dinosaur. Rex punkterer ballongen og publikum innser at levende dinosaurer befinner seg blant dem. De flykter i panikk, og dinosaurene flykter til Central Park forfulgt av politiet og militæret. Dinosaurene forsøker å komme seg unna og deretter reise til museet, slik at tilskuerne kan se levende dinosaurer.

Stemme-skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]