Dimokratikó Kómma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dimokratikó Kómma (DIKO), "Demokratiske partiet", er et sentrumpolitisk partiKypros, grunnlagt i 1976 av Spyros Kyprianou. Etter Europaparlamentvalget 2004 satt partiets europaparlamentarikere i Alliansen av liberale og demokrater for Europa (ALDE), men uten å tilhøre noe europeisk parti. Siden Europaparlamentvalget 2009 sitter partiets europaparlamentarikere istedet i Progressive forbundet av sosialdemokrater i Europaparlamentet (S&D).

Ved Europaparlamentsvalget 2004 fikk partiet 17,1 % av stemmene og ble det tredje største partiet på Kypros. Ved det nasjonale parlamentsvalget i 2006 fikk partiet 17,9 % og 11 av de totalt 56 mandater. I Europaparlamentsvalget 2009 fikk partiet 12,3 % av stemmene, det vil si en nedgang på tre prosentenheter sammenlignet med valget 2004. Partiet fikk allikevel beholde sine mandater og forble det tredje største partiet på øyen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Asia terrain.jpgDenne asia- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.