Die Schwarze Front

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For den nederlandske fascistorganisasjonen Zwart Front, se Den svarte Front (Nederland)
Die Schwarze Front
Stiftetjuli 1930
LandTyskland
HovedkontorBerlin
StyrelederOtto Strasser (juli 1930; 1934)
IdeologiStrasserisme, revolusjonær nasjonalisme, Antikapitalisme, populisme
Opphørtjuli 1934

Kampfellesskapet av revolusjonære nasjonalsosialister (tysk: Kampfgemeinschaft Revolutionärer Nationalsozialisten), bedre kjent som Die Schwarze Front[1] (tysk for «Den sorte front»), var en tysk, nasjonalsosialistisk utbrytergruppe som ble dannet av Otto Strasser etter at han ble ekskludert fra NSDAP i 1930.

Strasser mente at den opprinnelige anti-kapitalistiske ideologien i NSDAP hadde blitt forådt av Adolf Hitler. Die Schwarze Front var satt sammen av radikale eks-medlemmer av NSDAP, som ønsket å skape en splittelse i hovedpartiet. Strassers organisasjon publiserte en avis, Die Deutsche Revolution («Den tyske revolusjon»), og brukte hammer og sverd lagt i kryss som symbol. Dette symbolet brukes fortsatt av flere strasseristiske grupper i dag.

Organisasjonen var ute av stand til å stå i mot NSDAP og den nasjonalsosialistiske maktovertakelsen var slutten på bevegelsen. Otto Strasser tilbragte årene Det tredje riket eksisterte i eksil, først i Tsjekkoslovakia og senere i Canada. Venstreopposisjonen i NSDAP ble utryddet i 1934, i De lange knivers natt, der Otto Strassers bror, Gregor Strasser, ble drept.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]