Die Schwarze Front

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

For den nederlandske fascistorganisasjonen Zwart Front, se Den svarte Front (Nederland)

Die Schwarze Front (tysk for «Den sorte front»), formelt kjent som Kampfgemeinschaft Revolutionärer Nationalsozialisten («Kampfellesskapet av revolusjonære nasjonalsosialister»), var en tysk, nasjonalsosialistisk utbrytergruppe som ble dannet av Otto Strasser etter at han ble ekskludert fra NSDAP i 1930.

Strasser mente at den opprinnelige anti-kapitalistiske ideologien i NSDAP hadde blitt forådt av Adolf Hitler. Die Schwarze Front var satt sammen av radikale eks-medlemmer av NSDAP, som ønsket å skape en splittelse i hovedpartiet. Strassers organisasjon publiserte en avis, Die Deutsche Revolution («Den tyske revolusjon»), som brukte hammer og sverd lagt i kryss som symbol. Dette symbolet brukes fortsatt av flere strasseristiske grupper i dag.

Organisasjonen var ute av stand til å stå i mot NSDAP og den nasjonalsosialistiske maktovertakelsen var slutten på bevegelsen. Otto Strasser tilbragte årene Det tredje riket eksisterte i eksil, først i Tsjekkoslovakia og senere i Canada. Venstreopposisjonen i NSDAP ble utryddet i 1934, under De lange knivers natt, der Otto Strassers bror, Gregor Strasser, ble drept.

Se også[rediger | rediger kilde]

Det tredje rikeDenne Det tredje rike- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.