Lovisenberg diakonale høgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diakonissehuset»)
Lovisenberg diakonale høgskole
Grunnlagt1868/1994
Typeprivat sykepleierutdanning
BeliggenhetOslo
Studenter950[1] (2017)
Ansatte110[2] (2017)
MedlemskapCoalition for Advancing Research Assessment (2023)[3]
Nettstedhttps://ldh.no (norsk), https://ldh.no/en (engelsk)
Kart
Lovisenberg diakonale høgskole
59°55′54″N 10°44′46″Ø

Lovisenberg diakonale høgskole (LDH) er en privat høgskole som tilbyr bachelor i sykepleie, flere etter- og videreutdanninger innen sykepleie og helsefag samt en mastergrad.[4] LDH eies av den ideelle Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. Høgskolen har kvalitet og nestekjærlighet[5] som verdigrunnlag, og jobber for å utdanne verdibevisste og praksisnære fagutøvere. Høgskolen er samlokalisert med blant annet sykehus, hospice, gjestehus, sykehjem, barnehage og kirke på Campus Lovisenberg på Lovisenberg nord i indre by i Oslo, noe som gir mulighet for fellesskap og samarbeid.

Fra og med den 1. august 2015 opprettet Lovisenberg diakonale høgskole sin egen velferdsordning for sine studenter: LOS – Lovisenberg Studentvelferd[6]. LOS tilbyr trening, bolig, veiledningstjenester, barnehage, kantine og har et bredt helsetilbud.

Norge eldste sykepleierutdanning[rediger | rediger kilde]

Cathinka Guldberg er Norges første profesjonelle sykepleier og startet sykepleierutdanningen med to elever på Grønland i Oslo i 1868. Hun grunnla Diakonissehuset samme år og virksomheten flyttet til Lovisenberg i 1888.

Høgskolen slik den fremstår i dag ble etablert 1. august 1994 med basis i Diakonissehusets og Betaniens Sykepleiehøgskoler og fikk navnet Lovisenberg diakonale høgskole. LDH ble en akkreditert høgskole i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]