Devil May Cry 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Devil May Cry 5
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DistributørHumble Store[1]
Steam[2]
Microsoft Store
Amazon Luna
RegissørHideaki Itsuno
ProdusentTsuyoshi Kanda
Matt Walker
Peter Fabiano
DesignerYoichiro Ikeda
ProgrammererYoshiharu Nakao
ForfatterBingo Morihashi
KunstnerKoki Kinoshita
KomponistKota Suzuki
SpillmotorRE Engine
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Utgivelse7. mars 2019
SjangerAction-eventyrspill, hack and slash, character-action video game
ModusEnspiller
Nettstedwww.devilmaycry5.com/us
Del av serien Devil May Cry

Devil May Cry 5 (også kjent som DMC5) er et action-eventyr hack and slash spill utviklet og publisert av Capcom for Playstation 4, Microsoft Windows og Xbox One 8. mars 2019. Det er den femte hovedinstallasjonen av Devil May Cry serien. I november 2020 ble det utgitt en special edition av spillet for Playstation 5 og Xbox Series X/S med forbedret grafikk og visualer, samt lar spillet kjøre i 120 frames per sekund.[3]

Spillets historie foregår 5 år etter hendelsene i Devil May Cry 4, og følger Nero, Dante og en ny protagonist ved navn V i et oppdrag om å stoppe demonkongen Urizen fra å utslette menneskenes verden. Hver av karakterene har sin egne kampstil og de kan alle brukes i ulike oppdrag. Figurer som Trish og Lady fra tidligere spill i serien returnerer også. Spillet fikk god kritikk for god variasjon i teknikker mellom de tre spillbare karakterene, samt dens gode fortelling. Spillet vant flere priser i 2019 og 2020, solgte over to millioner kopier på under 2 uker etter dens utgivelse, og over 3 millioner kopier på ett år, noe som gjør spillet det mest solgte spillet i sitt franchise.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter med en reintroduksjon av Nero fra Devil May Cry 4 på jakt etter en demon ved navn Urizen 16. mai, etter en døende mann river av hans demoniske arm og stjeler sverdet Yamato. Han reiser til Red Grave City og kommer i møte med et demonisk tre med navnet Qliphoth som har forplantet seg over byen, og dreper folk for deres blod. Dantes gruppe konfronterer Urizen, men blir fort overveldet av Qliphoth og de blir satt ut av spill, samt overvelder Nero når han griper inn. Dante stopper Nero fra å bli fanget av Urizen, men blir da bekjempet og kastet ut av Qliphoth sammen med hans sverd, Rebellion nå knust. Både Trish og Lady som fulgte med han blir fanget og brukt som føde, samt en klient av Dante, ved navn V overtaler Nero til å flykte. Nero returnerer dermed til Red Grave City 15. juni, nå utrustet med en prostetisk arm ved navn "Devil Breaker", laget av hans gode venn og børsemaker, Nico. Han møter igjen V, som søker etter Qliphoth for frukten dens, som sies å gjøre enhver som spiser den til kongen av underverdenen. Med Qliphoth røttene destruert mens Nero søker etter Dante, støter han på Lady og V splitter seg fra han i søk om Devil Sword Sparda.

Dante våkner opp fra hans koma, befrier Trish og begynner å slåsse seg igjennom veien opp til Urizen. Trish lærer fra V at Urizen er egentlig demon-siden av Dantes tvillingbror Vergil, som brukte Yamatos krefter til å splitte seg i to halvdeler, en demon og en menneske, den sistnevne værende V. Dante finner ut at Rebellion kan sette former sammen, han bruker den til å absorbere Sparda inn i seg selv og skaper et nytt våpen ved navn "Devil Sword Dante" samt utløser hans fulle demoniske krefter. Nero forsøker igjen å konfrontere Urizen for så å bli overveldet nok en gang, og Dante kommer til redning og står imot med hans nyoppnådde krefter. Urizen forsvinner og tar med seg Qliphoth frukten for å styrke seg videre. Selv om Dante konfronterer Urizen først, redder Nero V fra demonen Malphas og får lære om Dante og Vergils historie sammen. Nero når Dante i det han skal til å slå ut Urizen, men V tar over og setter seg sammen med Urizen før Dante kan kverke han, noe som gjenoppliver Vergil.

Vergil drar tilbake til Qliphoth treet, og forteller Dante om å få tilbake hans fulle styrke før de slåss igjen. Nero insisterer på å bli med, men Dante stopper han ved å si at Vergil er hans far, bevist ved hvordan sverdet Yamato reagerte i Fortuna eventet i DMC4 hvor de først møttes, og nekter Nero ifra å drepe hans egen far. Dante blir da møtt med Vs familiærer, avslørt som minner fra Vergils tid som Nelo Angelo, og de velger å dø av Dantes egne hender for å minske Vergils traumer. Dante og Vergil blir nok en gang møtt i en kamp, hvor Vergil lærer at Nero er hans sønn. Nero roer seg ned ved å tilkalle Kyrie, bestemmer seg for å ikke la hverken hans onkel eller far dø, noe som fullt utløser hans demoniske krefter og gror ut hans manglende arm i prosessen. Nero stanser brødrenes dødelige krangel og slår ut Vergil, som gir Vs bok til han som et minne. Vergil og Dante tar en enveistur ned til Underverdenen for å drepe Qliphoth før den ødelegger Red Garve City totalt. Flere uker senere så blir Trish og Lady satt i arbeid av Morrison, som Dante ga makt over hans kontor. I Underverdenen forsetter Dante og Vergil å slåss mot hverandre mens demoner angriper dem, nå som vennlige rivaler istedenfor fiender.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Carter, Chris (9. november 2020) "Devil May Cry 5 Special Edition makes one of 2019's finest games even better", Destructoid
    Hentet 2. februar 2021

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]