Devil May Cry 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Devil May Cry 2
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DistributørNintendo eShop
RegissørHideaki Itsuno
DesignerHideki Kamiya
KomponistTetsuya Shibata
PlattformPlayStation 2
UtgivelseNA 25. januar 2003

JA 30. januar 2003

EU 27. mars 2003
SjangerAction-Adventure
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: M (Mature)
PEGI: 16+
OFLC: MA 15+
Nettstedwww.capcom.co.jp/devil2/
Del av serien Devil May Cry

Devil May Cry 2 (også kjent som DMC 2) er et action-adventure spill for PlayStation 2 produsert av Capcom. Spillet er nummer to i Devil May Cry-serien.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

I spillet styrer spilleren Dante og Lucia gjennom et urbant miljø, der de slåss mot grupper av demoner i fortløpende kamp.

Historie[rediger | rediger kilde]

Devil May Cry 2 begynner med at Lucia og Dante entrer et musem, hver for seg, hvor et viktig item kalt Medaglia er lagret. Etter å ha overvunnet en gruppe med demoner i museet, inviterer Lucia Dante til å følge henne til Dumary Island. Der blir han introdusert for Matier, moren hennes, og hun forklarer at hun en gang i tiden slåss ved siden av Dantes far, Sparda, for å beskytte øya mot demoner. Hun spør Dante om hjelp til å overvinne Arius, en internasjonal forretningsmann som bruker demoniske krefter og ønsker å ta over verden. Dante flipper en krone som svar og bestemmer seg for å hjelpe da kronen viser mynt.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Dante

Dante er tvillingsønn av Sparda, en demon som opprørte mot demonlederen og hans armé for 200 år siden. Han driver en enmannsforretning hvor han har dedikert seg selv til å kvitte seg med demoner. Ansvarlig for dødsfallet til moren sin og korrupsjonen til broren sin bruker Dante sine overnaturlige krefter, samt pistolene Ebony og Ivory, for å nå sine objektiver.

Dante Majinform

En half-breed, dette er Dantes demoniske form. Hans utseende forandrer seg drastisk når han er i denne formen, og han blir mye sterkere.

Lucia

Lucia er en demon laget av Arius, som lever som datteren til Matier, et medlem av klanen Vie de Marli. Hun er en rask kampperson som bruker to velformede kniver for å tilintetgjøre sine fiender.

Sargasso

Sargasso lever mellom jorda og havet, og likner på flytende menneskelige hodeskaller. De er demonbeskyttere for Abyss, og selv om den bruker angrepet sjelden, kan den slippe giftig gass ut gjennom munnen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]