Detaille Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Base W på Detaille Island.
Turister besøker Base W.
Adeliepingviner på Detaille Island.

Detaille Island er en liten øy på vestsiden av Den antarktiske halvøy, beliggende i innløpet til Lallemand FjordLoubetkysten.

Øya ble oppdaget av Jean-Baptiste Charcothans andre antarktisreise (1908–1910), og han kalte den opp etter M. Detaille, en franskmann som var bosatt i Punta Arenas og som var medeier i hvalfangstselskapet Sociedad Ballenera Magallanes. Detaille hadde sørget for forsyninger til Charcot fra selskapets base på Deceptionøya.

Øya blir besøkt av en rekke cruiseskip i sommersesongen.

Base W[rediger | rediger kilde]

I februar 1956 opprettet Falkland Islands Dependencies Survey en base på øya, Base W eller Loubet Coast, i forbindelse med Det internasjonale geofysiske år. Oppgavene til personellet var å ta målinger av de nærliggende breene og gjennomføre geologiske og meteorologiske undersøkelser. Basen ble stengt ned i 1959 da sjøis og dårlig vær hindret anløp av skip, og mannskapet ble overført til Base Y på Horseshoe Island. Sommeren 1996/97 ble området ryddet av British Antarctic Survey. Området består av en hytte og en rekke mindre strukturer og bygninger. Base W ble i 2009 oppført på lista over historiske steder og kulturminner i Antarktis.

Kilder[rediger | rediger kilde]