Det europeiske yrkesopplæringsinstituttet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Format: Denne siden trenger en opprydding. Gode artikler impliserer ofte at de aktuelle stilmanualene må konsulteres slik at format og utlegg følger interne standarder. Det har gått mer enn to uker siden siden ble merket.
Det europeiske yrkesopplæringsinstituttet
ETF Logo.png
Stiftet30. november 1993[1]
HovedkontorTorino
Ansatte130 (2019)[2]
Nettstedhttps://www.etf.europa.eu/

Det europeiske yrkesopplæringsinstituttet (dansk: Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut, engelsk: European Training Foundation (ETF)) er et byrå i Den europeiske union, stiftet i 1994.[3] Byrået bistår land utenfor EU med å utforme, gjennomføre og evaluere politikk og programmer, som skal:

  • styrke sosial mobilitet og sosial inkludering
  • modernisere utdannelsessystemene
  • skape balanse mellom disse systemene og etterspørselen på arbeidsmarkedet.

Byrået har et styre som består av en representant fra hvert EU-land, tre representanter fra Europakommisjonen, tre uavhengige eksperter innstilt av Europaparlamentet og tre observatører fra partnerlandene. Det har et tett samarbeid med Cedefop, Det europeiske senter for utvikling av yrkesutdannelse, og som har EU-landene som nedslagsfelt.[3]

ETF driver sin virksomhet i sørøsteuropa og Tyrkia, østeuropa, det sørlige og østlige middelhavsområde og sentral-Asia. Byrået har 29 land uten for EU som partnere.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ eur-lex.europa.eu[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://europa.eu/european-union/about-eu/agencies/etf_da.
  3. ^ a b c Anonymous (16. juni 2016). «European Training Foundation (ETF) | Den Europæiske Union». Europæiske Union (engelsk). Besøkt 25. august 2019.