Derek Walcott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Derek Walcott
Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i litteratur
1992

Derek Alton Walcott (født 23. januar 1930) er en sanktluciansk lyriker, forfatter og kunstner.

Med et stipend studerte Walcott ved University of the West Indies i KingstonJamaica. Deretter flyttet han i 1953 til Trinidad, der han begynte som kritiker, lærer og journalist. Walcott grunnla Trinidad Theatre Workshop i 1959 og er fremdeles aktiv i styret i organisasjonen Exploring the Caribbean. Walcott grunnla i 1981 også Boston Playwright Theatre, som er en del av Boston University.

Walcott underviste i litteratur og forfatterskap ved Boston University, en stilling han pensjonerte seg i 2007. Hans litterære verk omfatter Tiepolo's Hound (2000), The Prodigal (2004) og White Egrets (2010), som han mottok den litterære utmerkelsen T. S. Eliot Prize for. Walcott ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1992, som den første karibiske forfatteren til å motta denne utmerkelsen. I 2009 begynte han i en stilling ved University of Alberta.

I 2010 begynte Walcott som professor i poesi ved University of Essex.

Walcott har publisert mer enn tjue litterære verk, de fleste av disse har senere blitt satt opp av Trinidad Theatre Workshop, men mange av dem har også blitt iscenesatt andre steder.