Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Departementenes servicesenter»)
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
DSS
TypeForvaltningsorgan
VirkeområdeNorge
Etablert1979[1]
Org.nummer974761424
DirektørErik Hope[2]
HovedkontorOslo
UnderlagtKommunal- og distriktsdepartementet
Ansatte 750 (2019)[3]
Nettstedwww.dss.dep.no
Organisasjonskart

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), tidligere Statens forvaltningstjeneste og senere Departementenes servicesenter er et norsk statlig forvaltningsorgan med ansvar for å levere fellestjenester til regjeringens departementer. DSS er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet og har til sammen ca. 750 ansatte i 2019.[4] Hovedkontoret er lokalisert ved Schandorffs plass (Akersgata 64), men ellers har DSS medarbeidere i samtlige bygg i Regjeringskvartalet.

Erik Hope overtok som leder av DSS i en seksårig åremålsstilling[5] etter Kjell Arne Knudsen[6]

Historie[rediger | rediger kilde]

DSS ble etablert i 1979 ved at blant annet Statens Trykningskontor og Regjeringens Kontorkasse ble skilt ut som egen organisasjon. I 1982 ble Statens innkjøpssentral innlemmet. Fra 1992 fikk organisasjonen navnet Statens forvaltningstjeneste.[7] I januar 2014 endret DSS navn fra Departementenes servicesenter til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon.[8]

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

DSS er organisert i fem tjenesteytende avdelinger.[9]

  • Avdeling for Facility Management, har medarbeidere fordelt på fem seksjoner: Seksjon for nytt regjeringskvartal, Seksjon for miljø- og arealutvikling, Seksjon for logistikk og post, Seksjon for grafiske tjenester samt Renhold og miljø. Avdelingen har eget hustrykkeri.
  • Avdeling for kommunikasjon og HR har medarbeidere fordelt på seksjonene: Seksjon for HR, Seksjon for kundekontakt og kommunikasjon, Seksjon for informasjonstjenester samt Bedriftshelsetjenesten. Avdelingen har også ansvar for Statens servicesenter i Engerdal.
  • Avdeling for digitale tjenester har ansvar for IKT-systemer i departementene, og har medarbeidere fordelt på seksjonene: DSS brukerservice, Seksjon for IT-drift, Seksjon for prosjekt og løsningsdesign, Seksjon for porteføljestyring, strategi og kundekoordinering, Seksjon for formidlings- og samhandlingstjenester samt Seksjon for innholds- og medieproduksjon.
  • Avdeling for virksomhetsstyring og anskaffelser har medarbeidere fordelt på seksjonene: Seksjon for plan, Seksjon for økonomistyring, Seksjon for sikkerhet og beredskap samt Seksjon for anskaffelser.
  • Sikkerhetstjenesteavdelingen tar seg av vakthold, resepsjon og overvåkningssystemer for regjeringskvartalet, utenriks- og miljøverndepartementet, samt Høyesterett. Avdelingen er delt i fem seksjoner: Seksjon for lederstøtte, analyse og beredskap, Seksjon for operativ sikringstjeneste, Seksjon for spesialiserte sikringstjenester, Seksjon for besøk og adgangskontroll samt Seksjon for teknisk sikring.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Endringshistorie for DSS». Arkivert fra originalen 11. januar 2014. Besøkt 28. juni 2011. 
  2. ^ regjeringen.no Erik Hope ny direktør i DSS 22.09.2017
  3. ^ Antall ansatte ifølge Forvaltningsdatabasen.
  4. ^ Forvaltningsdatabasen Departementenes servicesenter Arkivert 11. januar 2014 hos Wayback Machine. oversikt over ansatte
  5. ^ moderniseringsdepartementet, Kommunal- og (22. september 2017). «Erik Hope ny direktør i DSS». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 6. oktober 2017. 
  6. ^ regjeringen.no Kjell Arne Knudsen ny direktør i DSS 24.06.2011
  7. ^ Forvaltningsdatabasen Departementenes servicesenter Arkivert 11. januar 2014 hos Wayback Machine. organisasjonsendringer
  8. ^ «Pressemelding fra DSS». Arkivert fra originalen 12. januar 2014. Besøkt 12. januar 2014. 
  9. ^ «Organisasjonskart». Arkivert fra originalen 12. januar 2014. Besøkt 12. januar 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]