Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
DSS
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
Hovedkontoret ligger i Møllergata 19
Type Forvaltningsorgan
Virkeområde Norge
Etablert 1979[1]
Org.nummer 974 761 424
Direktør Kjell Arne Knutsen
Hovedkontor Einar Gerhardsens pl. 3, Oslo
Eier Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Ansatte 766 (2016)[2]
Nettside dss.dep.no

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS, tidligere Statens forvaltningstjeneste og senere Departementenes servicesenter) er et norsk statlig forvaltningsorgan med ansvar for å tilveiebringe fellestjenester for regjeringens departementer. DSS er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet og har til sammen 519 ansatte i 2010.[3] Hovedkontoret er lokalisert i Møllergata 19, men ellers har servicesenteret medarbeidere i samtlige bygg i Regjeringskvartalet.

DSS er ledet av Kjell Arne Knudsen i en åremålsstilling fra 2011 til 2017.[4]

DSS ble etablert i 1979 ved at blant annet Statens Trykningskontor og Regjeringens Kontorkasse ble skilt ut som egen organisasjon. I 1982 ble Statens innkjøpssentral innlemmet. Fra 1992 fikk organisasjonen navnet Statens forvaltningstjeneste[5] I januar 2014 endret DSS navn fra Departementenes servicesenter til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon.[6]

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

DSS er organisert i syv avdelinger samt Sikkerhets- og beredskapsstaben:[7]

  • Fellestjenesteavdelingen har 90 ansatte og ansvar for post, dokumentskanning, renhold, møte- og konferanser. Avdelingen lagrer og distribuerer papirversjonene av offentlige publikasjoner.
  • Informasjons- og kommunikasjonsteknologiavdelingen har 110 ansatte og ansvar for alle IKT-systemer i departementene. Avdelingen har ansvar for data- og telefonnett, påloggingssystemer, e-postsystemer og gruppevare. Den yter bruker- og driftsstøtte. Avdelingen har en seksjon for saksbehandlingssystemet DepSak.
  • Informasjonsforvaltningsavdelingen har 70 ansatte og er redaksjon for nettsider, grafisk designprofil og grafisk materiell og brukerstøtte for disse. Den har ansvar for drifts- og portalredaktøransvar for nettstedet regjeringen.no (men hvert departement legger ut sine egne sider). Avdelingen utgir nett- og papirutgaven for Statens personalhåndbok og Norges statskalender. Avdelingen har eget hustrykkeri. Dessuten har den ansvar for Statens servicesenter i Engerdal. Avdelingen har sentralbord og brukerservice for ti statlige virksomheter.
  • Sikkerhetstjenesteavdelingen har 130 medarbeider samt 30 reservevakter. Avdelingen tar seg av vakthold, resepsjon og overvåkningsystemer for regjeringskvartalet, utenriks- og miljøverndepartementet samt Høyesterett. Avdelingen har også ansvar for departementenes bedriftshelsetjeneste.
  • Kontortjenesteavdelingen har 65 medarbeidere og ansvar for lønns- og regnskapssystemer, innkjøp og prosjektledelse.
  • Styrings-, analyse- og strategiavdelingen har 19 og ansvar for økonomi, regnskap og prosjektstyring. Avdelingen utfører brukerundersøkelser og markedsføring av DSS' tjenester. Avdelingen har redaktøransvaret for departementenes intranett, nettsider (DSS-web), og ekstranettet for departementene (Depweb).
  • HR-avdelingen har ansvar for personaladminstrasjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]