Densha Otoko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Engelsk tittel: Train man.
orig. Densha Otoko, 電車男
Generell informasjon
Sjanger Romantisk komedie, Drama
Nasjonalitet Japansk
Episoder 12 (inkludert en spesial episode)
Bak kamera
Skapere Nakano Hitori (Originalhistorie)
Takeuchi Hideki
Nishiura Masaki og
Kobayashi Kazuhiro (regissørene)
Mutou Susumuware og
Tokunaga Tomokazu (Manusforfatterene)
Produsent Wakamatsu Jisashiki, Kawanishi Migaku
Sending
Periode 7. juli 200522. september 2005
Kanal Fuji Television
Annen informasjon
Språk Japansk

Densha Otoko (電車男, oversettes til Togmannen) er en japansk fortelling som eksisterer som film, fjernsynsserie, tegneserie (manga), roman, og i andre utgaver. Fortellingen er påstått å være basert på en sann historie om en 23 år gammel otaku (japansk ord for en nerd) som blandet seg inn da en full mann overfaller en gruppe kvinner på et tog. Han begynner deretter å være sammen med en av kvinnene.

TV-serien er på 11 episoder (12 med en spesial-episode). TV-serien gikk fra 7. juli 2005 til 22. september 2005. Spesialen ble sendt den 6. oktober 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen dreier seg om at en nerd som redder en dame fra en fyllik på toget. Til gjengjeld spør hun om hun kan få adressen hans slik at hun kan sende han en gave. Når han får gaven (et tekoppsett), legger han merke til at det er en adresse med telefonnummer. Usikker på hva han skal gjøre slår han på PCen og går innpå et forum for single menn for å spørre om råd.

Roller i TV-serien[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Det finnes fire tegneserier basert på Densha Otoko. Det er to mangaer av Hidenori Hara og Wataru Watanabe. Begge er på tre bøker hver. I tillegg er det en manga av Daisuke Dōke bestående av tre bøker og en manga av Machiko Ocha på en bok.