Densha Otoko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Engelsk tittel: Train Man
orig. 電車男
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie, Drama
Prod.landJapansk
Episoder12 (inkludert en spesial episode)
SpråkJapansk
Bak kamera
SkapereNakano Hitori (Originalhistorie)
Takeuchi Hideki
Nishiura Masaki og
Kobayashi Kazuhiro (regissørene)
Mutou Susumuware og
Tokunaga Tomokazu (Manusforfatterne)
ProdusentWakamatsu Jisashiki, Kawanishi Migaku
RegiShōsuke Murakami
Sending
Periode7. juli 200522. september 2005
TV-kanalFuji Television

Densha otoko (電車男, oversettes til Togmannen) er en japansk fortelling som eksisterer som film, fjernsynsserie, tegneserie (manga), roman, og i andre utgaver. Fortellingen er påstått å være basert på en sann historie om en 23 år gammel otaku (japansk ord for en nerd) som blandet seg inn da en full mann overfaller en gruppe kvinner på et tog. Han begynner deretter å være sammen med en av kvinnene.

TV-serien er på 11 episoder (12 med en spesial-episode). TV-serien gikk fra 7. juli 2005 til 22. september 2005. Spesialen ble sendt den 6. oktober 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen dreier seg om at en nerd som redder en dame fra en fyllik på toget. Til gjengjeld spør hun om hun kan få adressen hans slik at hun kan sende ham en gave. Når han får gaven (et tekoppsett), legger han merke til at det er en adresse med telefonnummer. Usikker på hva han skal gjøre slår han på PC-en og går innpå et forum for single menn for å spørre om råd.

Roller i TV-serien[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Det finnes fire tegneserier basert på Densha Otoko. Det er to mangaer av Hidenori Hara og Wataru Watanabe. Begge er på tre bøker hver. I tillegg er det en manga av Daisuke Dōke bestående av tre bøker og en manga av Machiko Ocha på en bok.