Den ville låvefesten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Den ville låvefesten
orig. Barnyard
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Komedie
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Oedekerk
Produsent
  • Steve Oedekerk
  • Paul Marshal
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskap
Eksterne lenker

Den ville låvefesten (originaltittel Barnyard) er en amerikansk animasjonskomedie fra 2006. Filmen er regissert og skrevet av Steve Oedekerk, og har Kevin James, Courteney Cox, Sam Elliott, Danny Glover, Wanda Sykes, Andie MacDowell, og David Koechner i hovedrollene.

Filmen hadde ordinær kino-premiere i USA 4. august 2006 og norgespremiere 12. januar 2007.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Otis er en rampete, livsglad og bekymringsløs ku som bor på en lokal gård, og foretrekker å ha det gøy med sine beste venner – Pip, Freddy, Peck og Pig – fremfor å følge strenge regler og ta ansvar. Men dette er til stor fortvilelse og irritasjon, for hans strenge og oppstemte adoptiv-far og leder for gårdens fellesskap: Ben. Snart møter Otis en drektig ku ved navn Daisy, som har flyttet til gården sammen med sin venninne Bessy. Senere blir Ben angrepet av en coyote-flokk, og han dør av skadene. Tidlig neste morgen blir Bens kropp gravlagt av bonden, og alle de andre dyrene sørger over ham.

Etter Bens død velger gårdens samfunn Otis som deres nye leder. Men Otis er fremdeles uansvarlig, og unndrar seg alle de nye pliktene sine. Men Otis deler et romantisk øyeblikk med Daisy, hvor hun avslører at ektemannen hennes og resten av flokken hennes tidligere hadde druknet under en flom. Dette etterlot henne og Bessy som de eneste overlevende medlemmene av flokken deres. Neste morgen får Otis beskjed om at coyotene har kidnappet alle hønene fra gården deres, og Otis bestemmer seg endelig for å ta ansvar og stå opp mot coyotene en gang for alle.

Rolleliste (stemmegivere)[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[3][rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Detail view of Movies Page». www.afi.com. 
  2. ^ «Den ville låvefesten (Barnyard) - 2006». Filmweb.no (norsk). Besøkt 1. februar 2021. 
  3. ^ «Den ville låvefesten (Film)». Norske Dubber Wiki. Besøkt 1. februar 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]