Den subtile kroppen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En subtil kropp er en serie av psyko-spirituelle bestanddeler i levende vesener, ifølge forskjellige esoteriske, okkulte og mystiske lærdommer. Ifølge denne troen er hver subtile kropp knyttet til et subtilt eksistensplan, til et hierarki eller en trinnstige som kulminerer i den fysiske form.

Innenfor hinduismen, beskrives den sublime kroppen i Bhagavad Gita dom bestående av sinn, intelligens og ego, som kontrollerer den grovere fysiske kroppen.[1] Innenfor sufismen er den kjent som «den mest helligste kroppen» (wujud al-aqdas) og «den sanne og genuine kroppen» (jism asli haqiqi), i taoismen som «diamantkroppen», i vajrayana (esoterisk buddhisme) som «lyslegemet», og i tibetansk buddhisme som «regnbuekroppen». Innenfor Kriya yoga er den kjent som «salighetskroppen» og i hermetismen som «den udødelige kroppen» (soma athanaton).[2] De ulike attributtene til den sublime kroppen er ofte beskrevet gejjnom symboler som solen og månen, så vel som ulike indiske elver og guder, mens alkymien snakker om dantianer og sinober-felter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

religionsstubbDenne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.