Hopp til innhold

Den sorte pirat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den sorte pirat
orig. The Black Pirate
Generell informasjon
Utgivelsesår1926
Prod.landUSA
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiAlbert Parker
ManusforfatterJack Cunningham
MusikkMortimer Wilson
Prod.selskapUnited Artists
Eksterne lenker

Den sorte pirat (originaltittel: The Black Pirate) er en amerikansk stum eventyrfilm fra 1926 regissert av Albert Parker med Douglas Fairbanks i hovedrollen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner med at en gruppe pirater plyndrer et ødelagt skip. Etter å ha tatt alle verdisakene de klarer å finne, senker de hele skipet. Men to overlevende, en gammel mann og sønnen hans, kommer seg til en øy i nærheten. Rett før han dør, gir den eldre mannen sin signetring til sønnen (spilt av Douglas Fairbanks) og sønnen begraver faren sin, og sverger hevn over piratene.

Pirat-kapteinen og håndlangeren hans bringer mannskapet sitt til den andre siden av den samme øya for å begrave noen av piratene deres. De planlegger samtidig å myrde de andre piratene, med den begrunnelse at døde menn forteller ingen historier. Men først dukker sønnen opp under kallenavnet «den svarte pirat» og tilbyr seg å slåss mot deres beste pirat for å bevise sin verdi. For å ytterligere bevise sin verdi, sier han at han kan slå kloa i det neste skipet på egen hånd - noe han også gjør. Men deretter forhindrer han at piratene ødelegger skipet sammen med hele mannskapet og alle passasjerene om bord.

Når en kvinne blir oppdaget om bord, gjør en av piratene krav på henne. Men «den svarte piraten» blir forelsket i henne ved første blikk, og finner en måte å midlertidig redde henne fra de andre piratene. Piratene stoler etter hvert mer på den svarte piraten, og vil utnevne ham til deres neste kaptein. Men når han blir oppdaget for å prøve å løslate kvinnen de holder som gissel, blir han avslørt som forræder og de andre piratene ønsker å tvinge ham til å gå på planken.

Rolleliste i utvalg[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]