Den russiske ambassade i Washington, D.C.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det russiske våpenskjold

Den russiske ambassade i Washington, D.C. (russisk: Посольство России в США) er den diplomatiske forbindelsen fra Russland til USA. Kanselliet ligger i 2650 Wisconsin Avenue, Nordvest, Washington, D.C.[1][2] Ambassaden fører tilsyn med konsulater i New York og Houston.

Ambassadørens residens[rediger | rediger kilde]

Den russiske ambassadørs residens ligger i 1125 16th Street, Nordvest, Washington, D.C. Denne Beaux-Arts mansion-bygningen ble bygget i 1910 og gjorde tjeneste både som sovjetiske og russiske ambassader i perioder med etablerte diplomatiske relasjoner mellom 1913 og 1994.

Nye ambassadebygning på Wisconsin Avenue[rediger | rediger kilde]

Den russiske ambassadebygningen ligger i "Mount Alto" på Wisconsin Avenue Nordvest, bygget på eiendommen og ble leid ut til den sovjetiske regjeringen for 85 år på grunnlag av en avtale mellom Sovjetunionen og USA, inngått i 1969. I 1972 ble et tilsvarende territorium i Moskva leid ut til USA for en ny ambassade på samme vilkår. Avtalen bestemte også at begge sider skal begynne å bruke sin nye bygninger samtidig.

Spiontunnel under ambassadebygningen[rediger | rediger kilde]

På slutten av 1980-tallet bygget FBI og NSA en tunnel under ambassaden for spionasjeformål, men de klarte ikke å utnytte dette på grunn av FBI - agenten Robert Hanssen som avslørte informasjon om operasjonen til KGB.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]