Hopp til innhold

Den røde rosen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den røde rosen
orig. Above Suspicion
Generell informasjon
Utgivelsesår1943
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRichard Thorpe
ProdusentVictor Saville
MusikkBronislau Kaper
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Den røde rosen (originaltittel: Above Suspicion) er en amerikansk spionfilm fra 1943 regissert av Richard Thorpe med Joan Crawford og Fred MacMurray i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Dette var den siste filmen gjorde for MGM etter en 18-årig periode for dette filmstudioet. Hun hadde signert kontrakt for Warner Bros. og fortsatte sin filmkarriere der. Filmen var Conrad Veidts siste. Han døde av hjerteinfarkt noen få uker etter at innspillingen var ferdig.

Handling[rediger | rediger kilde]

Våren 1939 i England tilbringer professor Richard Myles ved Oxford University, og hans nye brud Frances, bryllupsreisen i Europa. De får i oppdrag fra det britiske Secret Intelligence Service å finne en vitenskapsmann som nylig skal ha utviklet et mottiltak mot et nytt nazistisk hemmelig våpen: en magnetisk sjømine.

Men brudeparet vet ikke navnet på denne vitenskapsmannen, hvordan han egentlig ser ut, eller hvor de kan finne igjen denne vitenskapsmannen. Men ekteparet ser på denne letingen som et spennende eventyr, og de begynner straks å lete etter forskjellige ledetråder over hele Europa.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata