Kortfilmfestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Den norske kortfilmfestivalen»)

Den norske kortfilmfestivalen, Kortfilmfestivalen i Grimstad eller bare Kortfilmfestivalen, er en norsk filmfestival for norsk og utenlandsk kortfilm. I tillegg til konkurranseprogrammene for kortfilmene viser festivalen blant annet eldre kortfilmer, internasjonale dokumentarfilmer og nyere film- og videoeksperimenter. Festivalen arrangerer dessuten flere filmfaglige seminarer. Kortfilmfestivalen er en viktig debutarena for unge filmskapere i Norge og en av de viktigste visningsstedene for fri og uavhengige film, også for etablerte filmfolk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Festivalen ble arrangert for første gang i 1978, i en liten kinosal på Røros. I 1982 flyttet festivalen til Trondheim, før den i 1988 fikk sin endelige base i Grimstad.

Priser[rediger | rediger kilde]

På festivalen blir det delt ut en rekke priser. Gullstolen for beste kortfilm har blitt delt ut siden 1982 (navnet «Gullstolen» ble først tatt i bruk i 1990) er den mest prestisjetunge prisen. Terje Vigen-prisen har blitt delt ut siden 1988. Gullstolen for beste dokumentarfilm har blitt delt ut siden 1999.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkiv: Informasjon om Kortfilmfestivalen 1980 - 2007». Arkivert fra originalen 5. august 2012. Besøkt 18. august 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]