Den nakne sannheten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den nakne sannheten
orig. Él
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1953
Prod.landMexico
Lengde1 t. 32 min.
Språkspansk
Bak kamera
RegissørLuis Buñuel
ManusforfatterLuis Buñuel
Luis Alcoriza
Basert påPensamientos av Mercedes Pinto
MusikkLuis Hernández Bretón
SjeffotografGabriel Figueroa
KlippCarlos Savage
Annen informasjon
FilmformatSort-hvitt
Eksterne lenker

Den nakne sannheten (originaltittel: Él) er en meksikansk dramafilm fra 1953 regissert av Luis Buñuel. Filmen handler om ektemannen Francisco (Arturo de Córdova), hvis sykelige sjalusi mot sin kone Gloria (Delia Garcés) blir mer og mer ekstrem.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner under en seremoni i en kirke hvor en mann ved navn Francisco ser en attraktiv ung kvinne. De har sett hverandre mange ganger tidligere. Men hun forlater kirken før Francisco rekker å snakke med henne. En annen dag ser Francisco henne igjen i kirken. Han følger etter henne til en restaurant og ser henne møte med Raul - en nær venn av ham. Francisco møter senere Raul, som røper at han og den unge damen, Gloria, er forlovet og planlegger å gifte seg. Francisco konspirerer for å ta Gloria fra Raul ved å holde en fest og sørge for at paret er der.

Gloria faller til slutt for hans sjarm og sosiale status. Filmen hopper til fremtiden, hvor Gloria og Francisco er gift, og har vært det i ganske lang tid. En dag kjører Raul gjennom byen og ser Gloria. Gloria forteller Raul hvor fryktelig ekteskapet hennes er, fordi Francisco har vist seg å være en misunnelig og paranoid ektemann. Glorias mor tror Francisco er en anstendig mann, og til og med deres pastor (fader Velasco) formaner Gloria på grunn av hennes upassende oppførsel sammen med andre menn.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]