Den muslimske invasjonen av det indiske subkontinent

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Den muslimske invasjonen av det indiske subkontinent fant hovedsakelig sted fra det 12. til det 16. århundre, selv om tidligere muslimske erobringer hadde gjort inntog i dagens Afghanistan og Pakistan under rajputkongedømmene i det 8. århundre. Med etableringen av Delhi-sultanatet, spredte islam seg over store deler av subkontinentet. I 1204 ledet Bakhtiyar Khalji den muslimske erobringen av Bengal, noe som markerte den østligste ekspansjon av islam på denne tiden.

Forut for Marathariket, som ble etterfulgt av Company rule of India av det britiske ostindiske kompani, var det muslimske mogulriket i stand til å annektere eller underlegge seg de fleste indiske konger. Det var likevel ikke istand til å erobre kongedømmene i de øvre regioner av Himalaya, slik som dagens Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim, Nepal og Bhutan, kongedømmene i det sørligste India, slik som Travancore og Tamil Nadu; eller kongedømmene i øst, slik som kongedømmet Ahom i Assam.

historiestubbDenne historierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.