Den blonde Venus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den blonde Venus
orig. Blonde Venus
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde93 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørJosef von Sternberg
ProdusentJosef von Sternberg
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Den blonde Venus,[1] (originaltittel: Blonde Venus) er et amerikansk drama fra 1932 regissert av Josef von Sternberg og med Marlene Dietrich i hovedrollen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Ned Faraday, en amerikansk kjemiker, har ved et uhell blitt forgiftet av radium og forventer å dø i løpet av ett år. Etter å ha fått vite om professor Holzapfel, en anerkjent lege i Dresden som kanskje kan behandle ham, bestemmer Ned seg for å reise til Tyskland. Den kvelden, når de legger sønnen Johnny til sengs, resiterte Ned og hans kone Helen historien om hvordan de møttes for første gang. Når han reiste i Tyskland som ung mann, møtte han Helen som svømte i en dam sammen med flere andre jenter. Senere samme kveld møter han Helen igjen, når hun opptrådte ved et teater.

Etter at Johnny sovner, diskuterer Ned muligheten for Helen å reise til Tyskland og å møte professor Holzapfel. For å hjelpe til med å betale for reisen, går Helen tilbake til teater-arbeid. Hun finner arbeid ved en lokal nattklubb, hvor hun blir venn med en kabaret-jente, Taxi. Hun forteller Helen om Nick Townsend, en velstående lokal politiker, som ofte gir Taxi kostbare gaver. Helen vekker stor oppmerksomhet under hennes første forestilling, og blir lagt merke til av Nick. De begynner å snakke. Han får vite om Ned`s medisinske tilstand, og Nick gir henne 300 dollar til turen.

De samler endelig nok penger, og Ned reiser til Tyskland. Etter at Ned har reist utenlands tilbyr Nick å huse Helen og Johnny i en leilighet, og sparer henne for å måtte arbeide. Hun og Nick utvikler et romantisk forhold. De tilbringer to uker på ferie sammen, rett før Ned`s planlagte retur. Imidlertid kommer Ned tidligere enn planlagt, og finner hjemmet deres forlatt. Når Helen kommer tilbake etter ferien med Nick, innrømmer hun overfor Ned at hun har vært utro. Ned forviser henne fra huset, og truer med å saksøke henne for å ha tatt Johnny. Helen reiser sammen med Johnny, og Ned rapporterer Johnny som en savnet person. Politiet forsøker å finne Helen, som har flyttet til New Orleans.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Den blonde Venus - 1932». Filmweb.no (norsk). Besøkt 9. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]