Den avskyelige snømannen (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den avskyelige snømannen
orig. Abominable
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, dataanimert film
NasjonalitetUSA, Kina
Utgivelsesår2019
Lengde92 min.
SpråkEngelsk, mandarin
Bak kamera
Regissør(er)Jill Culton, Todd Wilderman
ManusJill Culton
MusikkRupert Gregson-Williams
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Chloe Bennet, Albert Tsai, Tsai Chin, Tenzing Norgay Trainor, Eddie Izzard, Sarah Paulson
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapDreamWorks Animation, Pearl Studios
DistributørUniversal Pictures, UIP-Dunafilm (Ungarn)[1]
Budsjett75 000 000 dollar[2]
Totalomsetning56 904 720 dollar[3]
Premiere(r)27. september 2019 (USA),[2] 26. september 2019 (Tyskland),[2] 11. oktober 2019 (Storbritannia, Spania),[4] 3. oktober 2019 (Italia),[2] 23. oktober 2019 (Frankrike), 24. oktober 2019 (Ungarn)[1]
FilmserieDreamWorks Animation feature films
Eksterne lenker

Den avskyelige snømannen er en amerikansk dataanimert barne- og familiefilm fra 2019, regissert av Jill Culton. Vokalbesetningen inkluderer Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Eddie Izzard, Sarah Paulson, Tsai Chin, og Michelle Wong.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En ung Yeti rømmer fra et kompleks i Shanghai, som eies av den meget velstående forretningsmannen Mr. Burnish (spilt av Eddie Izzard) som har til hensikt å bruke yetien til å bevise for resten av verden at yetier faktisk eksisterer. I mellomtiden bor en tenåring Yi (spilt av Chloe Bennet) sammen med moren sin (spilt av Michelle Wong) og Nai Nai (spilt av Tsai Chin) i en bygård. Hun lever et travelt liv, men unnlater å tilbringe tid sammen med familien og vennene sine, basketball-tilhenger Peng og hans teknologi-kyndige og populære fetter Jin. Yi er også en dyktig fiolinist som savner sin avdøde far, en tidligere fiolinist.

En kveld oppdager Yi en yeti på taket av leilighetsbygget hun bor, i Shanghai. Yetien forsøker å gjemme seg fra et helikopter sendt fra Burnish Industries. Yi får snart tilliten hans ved å mate ham, og behandle sårene hans. Når Burnish Industries sine private sikkerhetsstyrker nærmer seg yetiens gjemmested, flykter han sammen med Yi. De flykter med et skip, fulgt av Peng og en mer motvillig fetter Jin. De når en havn i det sørlige Kina, og reiser videre med lastebil.

Men kassen de sitter i faller ned fra lastebilen, og de havner i en skog. I mellomtiden fortsetter Mr. Burnish og zoologen Dr. Zara (spilt av Sarah Paulson) jakten på yetien. Jin blir tatt til fange av håndlangere sendt av Burnish Industries. Til tross for Dr. Zaras kjærlighet til dyr, oppdager Jin at hun planlegger å jakte på yetien for å selge den. Han får også vite at den tilsynelatende kaldhjertede Mr. Burnish er veldig glad i dyr.

Stemmer (originalversjon)[rediger | rediger kilde]

Chloe Bennet.
  • Chloe Bennet som Yi
  • Tenzing Norgay Trainor som Jin
  • Albert Tsai som Peng
  • Tsai Chin som Nai Nai

Stemmer (norsk versjon)[5][rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]