Demons & Wizards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Demons & Wizards
OpphavUSA (1998)
SjangerPower metal
Aktive år1999–d.d.
PlateselskapSteamhammer/SPV
Nettstedwww.demons-wizards.com
Medlemmer
Jon Schaffer
Hansi Kürsch
Andre forhold

Demons & Wizards er et amerikansk power metal-prosjekt med Iced Earths gitarist Jon Schaffer og Blind Guardians tyske vokalist Hansi Kürsch.

Historie[rediger | rediger kilde]

Iced Earth og Blind Guardian turnerte sammen på midten av 1990-tallet og Schaffer og Kürsch fant tonen. En gang våren 1997 lagde Schaffer et akustisk riff på gitaren i nærvær av Kürsch, som svarte med å lage vokal-linje. Det var begynnelsen på Demons & Wizards (og sangen «My Last Sunrise»).

Begge musikerne hadde forpliktelser ovenfor sine respektive band, og idéen om å gjør noe sammen ble utsatt til 1999, da de begge hverken turnerte eller var i studio. I juni startet arbeidet i Jim Morris' studio i Florida. Schaffer spilte inn gitar og bass, mens Kürsch sang. I tillegg til å være produsent, spilte Morris alle gitarsoloene på albumet. Trommeslager i Iced Earth på det tidspunktet, Mark Prator, sto for perkusjonen. Formålet med prosjektet var ifølge Schaffer og Kürsch kun å lage god musikk med en venn, og begge ble positivt overrasket da albumet solgte bra.

Kürsch og Schaffer startet i 2004 arbeidet med et nytt album. Tittelen på det nye albumet ble Touched by the Crimson King, hentet fra Stephen Kings The Dark Tower-bøker. Albumet ble gitt ut i 2005.

Materiale[rediger | rediger kilde]

Låtene på albumene legger seg midt i mellom Iced Earth og Blind Guardian. Schaffers velkjente rytmegitar dominerer alle sporene, mens Kürsch som vanlig ikke nøler med å flerdoble vokalopptakene.

Noen av sangene på det første albumet kan spores tilbake til gamle Purgatory-sanger (dagens Iced Earth). «Tear Down the Wall» er helt tydelig en nyinnspilling av «Haunted House» utgitt på demo av Purgatory i 1988/1989. «The Gunslinger» fra Touched by the Crimson King inneholder en liten gitarsekvens som er lik en sekvens i «Reaching the End» på Iced Earths Night of the Stormrider.

Den japanske versjonen av Demons & Wizards inneholder en coverversjon av sangen «White Room» originalinnspilt av Cream.

Turnering[rediger | rediger kilde]

Fordi både Schaffer og Kürsch er mye opptatt med sine egne band, er det vanskelig for Demons & Wizards å dra på turné. Etter utgivelsen av det første albumet spilte de et fåtall konserter i Europa. Jim Morris var med som gitarist og Richard Christy som trommeslager. Etter Touched by the Crimson King ble det ingen turné, men Schaffer nevnte et mulig konsertalbum.[1]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Faste medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Gjestemusikere[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]