December Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
December Boys
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landAustralia
Utgivelsesår2007
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørRod Hardy
ManusforfatterMarc Rosenberg]
ProdusentRichard Becker
KomponistCarlo Giacco
SjeffotografDavid Connell
Foran kamera
MedvirkendeDaniel Radcliffe
Lee Cormie
Christian Byers
James Fraser
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
FilmselskapAustralian Film Finance Corporation
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

December Boys er et australsk drama fra 2007. Filmen er regissert av Rod Hardy, manuset er skrevet av Marc Rosenberg basert på boken til Michael Noonan, og filmen har Daniel Radcliffe, Lee Cormie, Christian Byers og James Fraser i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vi er i 60-årenes Australia. Maps (Daniel Radcliffe), Misty (Lee Cormie), Sparks (Christian Byers) og Spit (James Fraser) er fire foreldreløse gutter som har vokst opp sammen på barnehjem. De er der kjent som December Boys, fordi de ankom hjemmet i desember, og derfor feirer bursdag i den måneden. De anser hverandre som brødre. I bursdagsgave av barnehjemmet får de en ferietur til kysten, hvor de flytter inn hos husverten Bandy (Jack Thompson). Til å begynne med koser guttene seg på ferie, men snart skjer ting som truer med å skille de tilsynelatende uadskillelige guttene; Lucy (Teresa Palmer), en sjarmerende jente fra lokalmiljøet, sjarmerer Maps i senk, og guttene får høre at et gift par (Paul Blackwell og Victoria Hill) som ikke kan få barn selv, vurderer å adoptere en av dem. Kampen om hvem som er best til å smiske er igang, og guttene må gå inn i seg selv for å beholde det tette vennskapet.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

December Boys er en relativt smal australsk film med et lite budsjett, og den var heller ikke særlig populær på kinoer utenfor Australia. Derfor spilte den ikke inn mer enn 1,175 millioner dollar på verdensbasis, ifølge Box Office Mojo.

Filmen står med 41% positive anmeldelser på nettstedet Rotten Tomatoes etter 69 registrerte anmeldelser. På det brukerbaserte nettstedet Internet Movie Database har filmen også en brukbar anseelse; der ligger den på et gjennomsnitt på 6,6 etter litt over 6000 stemmer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Maps Daniel Radcliffe
Misty Lee Cormie
Sparks Christian Byers
Spit James Fraser
Bandy Jack Thompson
Lucy Teresa Palmer
Fearless Sullivan Stapleton
Teresa Victoria Hill
Watson Paul Blackwell
Forteller / voksen Misty Max Cullen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]