Death Wish V: The Face of Death

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Death Wish V: The Face of Death
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår1994
Prod.landCanada / USA
Lengde95 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAllan A. Goldstein
ProdusentDamian Lee
ManusforfatterAllan A. Goldstein
MusikkTerry Plumeri
Foran kamera
Hovedrolle(r)Charles Bronson
Lesley-Anne Down
BirollerMichael Parks
Saul Rubinek
Ken Welsh
Annen informasjon
Prod.selskap21st Century Film Corporation
DistributørTrimark Pictures
Premiere14. januar 1994
Eksterne lenker

Death Wish V: The Face of Death er en canadisk-amerikansk actionfilm fra 1994. Dette var den femte Death Wish-serien, etter Death Wish 4: The Crackdown fra 1987 og Death Wish 3 fra 1985. Regissør var Allan A. Goldstein, som også skrev manus.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Paul Kersey vender endelig tilbake til New York City, etter å ha antatt navnet «Paul Stewart» under et vitnebeskyttelse-program. Han blir invitert av kjæresten sin, Olivia Regent, til et mote-show. Bak scenen begynner gangsteren Tommy O'Shea og hans håndlangere å få mer makt i den kriminelle underverdenen. Tommy truer Olivia, som er hans tidligere kone - og mor til datteren deres, Chelsea. Når Paul oppdager blåmerker på Olivias håndledd, informerer hun Paul om den tidligere ektemannens oppførsel. Paul konfronterer Tommy, men Tommys håndlanger Chicki Paconi truer Paul med en revolver.

Kort tid senere kommer en dommer Brian Hoyle og en NYPD-etterforsker Hector Vasquez besøker Pauls hjem. Han informerer dem om Tommy O'Shea. Hoyle sier at de har forsøkt å arrestere Tommy i årevis, og han ønsker at Olivia skal vitne. Den kvelden på en restaurant frir Paul til Olivia, som godtar. Men når Olivia går til badet blir hun angrepet av Tommys håndlanger, Freddie "Flakes" Garrity som skader henne alvorlig. Senere, ved sykehuset, får Paul beskjed om at selv om Olivia kan få rekonstruktiv kirurgi, kommer ansiktet hennes aldri til å bli det samme.

Freddie og hans håndlangere, som utgir seg for å komme fra politiet som ble sendt for å beskytte Olivia, angriper Paul og Olivia i leiligheten hennes. Freddie skyter Olivia i ryggen og dreper henne, når de forsøker å komme seg unna. Men Tommy blir frikjent for hans involvering i Olivias død. Paul angriper Tommy, men hans nestkommanderende Sal etterlater ham bevisstløs. Paul planlegger deretter å ta hevn på egen hånd, og får i begynnelsen hjelp fra Hoyle, som får vite at avdeling han er en del av i politiet har blitt fullstendig ødelagt av Tommy og hans korrupsjon.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]