Dear John (film fra 2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dear John
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 5. februar 2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde107 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiLasse Hallström
ManusforfatterJamie Linden
Foran kamera
MedvirkendeChanning Tatum
Amanda Seyfried
Annen informasjon
Budsjett$25 million
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Dear John er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2010, med Amanda Seyfried og Channing Tatum i hovedrollene. Filmen gikk på kino i Nord-Amerika den 5. februar 2010. Den ble regissert av Lasse Hallström, og er en tilpasning av en roman av Nicholas Sparks med samme navn. Filmen ble gitt ut på DVD og Blu-ray i USA den 25. mai 2010.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 2003 er John Tyree (Channing Tatum), en sersjant i US Army som ligger på bakken i stridsutrustning med flere skuddskader i kroppen. Flere mynter begynner å falle rundt ham som, i et kommentarspor, minner ham om et besøk til United States Mint som var med på som barn. Han sammenligner seg selv til en mynt i det amerikanske militæret. I 2001, i Charleston, Sør-Carolina, er John på ferie. Han møter Savannah (Amanda Seyfried), en student på høstferie, og han finner vesken hennes som falt i vannet. Savannah og John blir forelsket, og John møter Savannahs familie og naboen hennes, Tim Wheddon (Henry Thomas), og Tims sønn, Alan, som har autisme. Savannah møter Johns far (Richard Jenkins), en folkesky mann som er veldig opptatt av mynt-samlingen sin.

Savannah mener at Johns far kan ha høytfungerende autisme akkurat som naboens sønn, Alan. John blir opprørt, og stormer ut. John havner i en slåsskamp med Savannahs venn, Randy (Scott Porter), og i prosessen slår han ned Tim ved et uhell. John beklager til Tim, og forlater Savannah. John og Savannah fortsetter forholdet deres gjennom brev-veksling. I løpet av de neste to årene, fortsetter de forholdet sitt gjennom brev og postkort, frem til Savannah informerer ham om at hun har forlovet seg med en annen, og John ødelegger alle brevene han har fått fra henne. Etter fire år i militæret blir John informert om at faren hans fikk slag. Når John kommer til sykehuset får han vite at faren hans fremdeles er i live, men tilstanden er kritisk. John skriver et brev til sin far, som han leser høyt for ham på sykehuset.

Det John sier i voiceover i begynnelsen av filmen var fra dette brevet, hvor han forteller faren sin at det siste han tenkte før han mistet bevisstheten etter å ha blitt var faren sin. Kort tid senere dør faren hans. John besøker Savannah som har giftet seg med naboen Tim. Tim har fått lymfekreft, og John besøker ham på sykehuset sammen med Savannah. Tim forteller John at Savannah fremdeles elsker John. John selger mynt-samlingen til faren sin, og bruker en del av pengene på sykehus-behandlingen til Tim. Senere får John et brev fra Savannah som forteller at Tim døde etter to måneder. Filmen hopper deretter frem til John som sivil, etter å ha forlatt militæret. Han ser Savannah i en kaffebar, og de ser hverandre i øynene. Filmen slutter med at de omfavner hverandre utenfor kaffebaren.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]