Dean Winchester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dean Winchester er en av hovedkarakterene i TV-Serien 'Supernatural'. Dean Winchester er spilt av Jensen Ackles. Dean jager demoner, ånder og andre overnaturlige skapninger ved hjelp av sin bror Sam og av og til deres venn og fars figur Bobby Singer, og siden sesong 4, deres venn Castiel, en engel. 

Karakter biografi 

Dean Winchester er født 24. januar. 1979, som sønn av John og Mary Winchester i Lawrence, Kansas i USA. Han er foreldrenes første barn, fire år eldre en sin bror Sam. 2 November, 1983, ble Mary drep i Sam sitt barnerom av demonen Azazel. I den store brannen fikk Dean beskjed av faren å ta med seg Sam ut av huset og i sikkerhet, mens faren skulle prøve å redde moren, noe som ikke var suksessfullt. Helt siden da har Dean følt ansvar for Sam og fikk alltid jobben om å ta vare på Sam mens de vokste opp. 

John begynte å se etter grunnen for at Mary var drept, og han begynte så å se inn i den overnaturlige delen av verden. Han ble så en 'hunter', en som jakter på overnaturlige skapninger. Han lærer så Dean opp til å bli en hunter selv. Men de holder alt det overnaturlige fra Sam inntil han blir 8 år. Guttene flyttet konstant rundt i landet og bodde i moteller og noen av vennene til John sine hjem. Dean hadde veldig mye å gjøre med Sam sin oppdragelse ettersom faren var konstant ute for å fange overnaturlige skapninger. Når Dean var 16 år, ble han arrestert for å stjele og var en stund i et hjem for gutter hvor han hadde anledning for å gå på en vanlig skole, men han valgte å dra tilbake til Sam og John. 

Sam bestemte etter en stund å dra fra John og Dean for å prøve å leve et normalt liv borte fra alt av overnaturlige. John og Dean fortsatte å jakte overnaturlige skapninger gjennom hele USA. 

Dean er kjent for å holde mye våpen, og hans stil er svarte sko, en mørk skinn jakke og mørke skjorter med blåe jeans. Han er også kjent for å kjøre en 1967 Chevrolet Impala Sport Coupe, som han av og til sover i og har veldig mye våpen i bagasjerommet. 

Serien 

Dean er 26 år når serien begynner og han har fått lov av John å fange overnaturlige skapninger selv. I første episode kommer Dean til Sam, som han ikke har sett på et par år, for å spørre om hjelp for å finne faren, som har forsvunnet. De finner ikke faren og i slutten av første episode så dør kjæresten til Sam, på nøyaktig samme måte som moren deres. Sam bestemmer seg da for å bli med Dean på den store jakten på faren. Etter noen sesonger drar de rundt i landet for å fange overnaturlige skapninger i lag. 

Dean er fremdeles med i Tv-serien ettersom den går inn i sesong 12.  

Kilder 

http://supernatural.wikia.com/wiki/Dean_Winchester