Dean Winchester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dean Winchester
Rollefigur i Supernatural
Første opptreden"Pilot" (2005)
Siste opptreden"Carry On" (2020)
Informasjon
KjønnMann
Født24. januar 1979
SkuespillerJensen Ackles
Skapt avEric Kripke
In-universe-informasjon
Supernatural universe

Dean Winchester er en av hovedfigurene i TV-serien Supernatural, og er hovedsakelig spilt av Jensen Ackles. Dean jager demoner, ånder og andre overnaturlige skapninger ved hjelp av sin bror Sam og til tider deres venn og farsfigur Bobby Singer, samt Castiel, en engel

Biografi[rediger | rediger kilde]

Før serien[rediger | rediger kilde]

Dean Winchester var født 24. januar 1979[1] av foreldrene John og Mary Winchester i Lawrence, Kansas i USA. Han er foreldrenes første barn, og er fire år eldre enn lillebroren Sam. Han ble oppkalt etter mormoren Deanna Campbell.

Mary ble myrdet av demonen Azazel i Sams barneværelse 2. november 1983. I den følgende brannen fikk Dean beskjed av faren å ta med seg Sam ut av huset og i sikkerhet, mens faren skulle prøve å redde moren, noe som ikke var suksessfullt. Helt siden da har Dean følt et ansvar for Sam og fikk alltid jobben om å ta vare på Sam mens de vokste opp. John begynte å se etter grunnen for at Mary var drept, og lærte om den overnaturlige delen av verdenen. Han ble da en «hunter», en som jakter på overnaturlige skapninger, og lærte Dean opp til å bli en hunter selv, men forteller ikke Sam om det overnaturlige inntil han blir 8 år gammel. De flyttet konstant rundt i landet og bodde på moteller og hjemmene til Johns venner. Dean hadde veldig mye å gjøre med Sam sin oppdragelse, da faren ofte var borte. Når Dean var 16 år, ble han arrestert for tyveri, og var en stund i et hjem for gutter hvor han hadde anledning for å gå på en vanlig skole, men valgte å dra tilbake til Sam og John. 

Før seriens begynnelse, bestemte Sam etter en stund å dra fra John og Dean for å prøve å leve et normalt liv borte fra alt det overnaturlige. John og Dean fortsatte å jakte overnaturlige skapninger gjennom hele USA

Dean er kjent for å håndtere forskjellige våpen, og er gjerne sett kjørende i sin 1967 Chevrolet Impala Sport Coupe, som noen ganger fungerer som soveplass, samt oppbevaring for hans mange våpen i bagasjerommet.

I serien[rediger | rediger kilde]

Dean er 26 år ved seriens begynnelse, og har fått tillatelse fra John til å jakte alene. I den første episoden, drar Dean til Sam, som han ikke har sett på et par år, og spør om hjelp med å finne den forsvunne John. Brødrene har i første omgang ikke suksess, og ved den første episodens ende dør kjæresten til Sam, Jessica, på samme vis som moren dems gjorde. Sam blir da med Dean, jaktende på forskjellige skapninger, letende etter sin far, og etterforsker gjerningsmannen bak drapet til moren og Jessica.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Knight, Nicholas (2012). The essential Supernatural : on the road with Sam and Dean Winchester. San Rafael, CA: Insight Editions. ISBN 978-1-60887-145-2. OCLC 781679062.