De fortapte barns by

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
De fortapte barns by
orig. La Cité des enfants perdus
Generell informasjon
Utgivelsesår1995
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde112 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiMarc Caro
Jean-Pierre Jeunet
MusikkAngelo Badalamenti
Foran kamera
MedvirkendeRon Perlman,
Daniel Emilfork,
Judith Vittet,
Dominique Pinon
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

De fortapte barns by [1], (fransk originaltittel: La Cité des enfants perdus) er en fransk fantasy-film fra 1995 regissert av Marc Caro og Jean-Pierre Jeunet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Krank, en svært intelligent, men ondsinnet skapning ble skapt av en forsvunnet forsker. Krank holder til ved en forlatt oljerigg (som han deler med vitenskapsmannens andre kreasjoner: seks barnslige kloner, en dverg ved navn Martha, og en hjerne i et kar som heter Irvin) og bruker en spesiell maskin for å stjele drømmer fra barn. Disse barna blir kidnappet fra en nærliggende havneby av en cyborg-kult kalt Cyclops, som Krank i bytte forsyner med mekaniske øyne og ører. Blant de kidnappede barna er Denree, den adopterte lillebroren til One som var ansatt ved et karneval.

Etter at karneval-sjefen blir knivstukket av en raner, blir One ansatt av en kriminell gjeng med foreldreløse barn (drevet av et par Siamesiske tvillinger) for å hjelpe dem med å stjele en verdifull safe. Tyveriet er vellykket, men safen går tapt i en havn når One blir distrahert av å Denrees kidnappere. Han, sammen med en foreldreløs, liten jente som heter Miette. One blir reddet, men Miette faller i vannet i havnen og synker - tilsynelatende druknet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]