De Tomaso Guarà

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

De Tomaso Guarà er en sportsbil fra den italienske bilprodusenten De Tomaso som ble produsert mellom 1994 og 2004. Dette var den siste bilmodellen fabrikken produserte før den ble nedlagt i 2004 etter Alejandro de Tomasos død i 2003. Modellen ble presentert på bilutstillingen i Genève i 1993, og var tilgjengelig både som coupé og roadster (som coupéutgaven, men uten tak og frontrute. Roadsterutgaven måtte kjøres med hjelm). Guarà er basert på Maseratis Barchetta Stradale prototype fra 1991. En tredje modell var en vanlig cabrioletutgave, men kun fem ble produsert.

De første bilene ble solgt i 1994, og med enkelte avbrytelser var både coupé og roadsterutgavene fortsatt tilgjengelig for salg i Italia, Østerrike og Sveits i 2005/2006. Det er allikevel ikke kjent at noen biler ble bygget etter 2004, da selskapet ble nedlagt.

Karosseriet i Guarà er laget av glassfiber, kevlar og andre komposittmaterialer. Understellet består av Formel 1-teknologi, og Guarà er velkjent for sin ekstreme kjøreopplevelse. De første modellene var utstyrt med teknologi og interiørdeler fra BMW, men senere modeller var utstyrt med Ford-deler.

Det totalt produserte antallet er noe usikkert, men omkring 10-12 roadster, 5 cabriolet og 50 coupémodeller antas å være bygget. Produksjonen av cabrioletutgaven stoppet da De Tomaso byttet til Ford-motorer, som ikke gav plass til taket.

Bilmodeller fra De Tomaso:
Biguà | Deauville | Guarà | Longchamp | Mangusta | Pantera | Vallelunga
Alejandro de Tomaso