Davy Jones (legende)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Davy Jones et kallenavn som primært har blitt brukt av sjømenn på det som kunne være Djevelen. Hans opprinnelse er uklar, og mange teorier har blitt tenkt ut, inkludert bl.a. inkompetente sjømenn, en pubeier som kidnappet sjøfarere og det at Davy Jones er et annet navn på djevelen.

En av de mytologiske teoriene om Davy Jones, var at han ble forelsket i sjøen som liten gutt. Han vokste opp på sjøen og skipet som han seilte på, ble oppnevnt av selveste "Djevelen". Oppgaven til Davy Jones er å bringe de dødes sjeler til djevelens rike. Flere har påstått at de har sett den fryktede sjømannen, men ingen bevis er påpekt.

Andre sagn forteller om en grusom kaptein som velger å redde sitt eget liv i stedet for andres, i en forferdelig storm. Da er det sagt at en gigantisk mann kledt i grått, kom ombord på skipet hans og forbannet Jones til et liv på sjøen. Dette livet skulle aldri ende før alle verdens hav tørket ut.

I flere hundre år har sjømenn snakket om Davy Jones' Locker (Davy Jones' skap) – et symbol på bunnen av havet – hvilestedet til druknede sjømenn. Det blir brukt som en eufemisme for å dø til sjøs (f.eks. "å bli sendt til Davy Jones' skap).