David Selby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
David Selby
Født5. feb. 1941[1]Rediger på Wikidata (83 år)
Morgantown
BeskjeftigelseTeaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, skribent, filmprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedWest Virginia University
Southern Illinois University
Morgantown High School
NasjonalitetUSA
Aktive år1968
Nettstedhttp://www.davidselby.com/
IMDbIMDb

David Lynn Selby (født 5. februar 1941 i Morgantown i Vest-Virginia) er en amerikansk teaterskuespiller. Han har arbeidet både i filmer, såpeoperaer og på TV.

Selby er sønn av Sarah E. McIntyre Selby og snekkeren Clyde Ira Selby. Han ble utdannet ved West Virginia University i hjembyen, der han tok en Bachelor of Science etterfulgt av en mastergrad i teater, for deretter å avrunde med en Ph.D.-grad fra Southern Illinois University.

I Falcon Crest var rollen Richard Channing opprinnelig ment å være en skurk, men i årenes løp endret dette seg og den ble mer en heltefigur, mulig på grunn av Selbys spill.[trenger referanse] I løpet av de åtte sesongene han spilte i såpeoperaen oppstod et godt forhold mellom ham og Jane Wyman både innenfor og utenfor studioet. Vennskapet ble opprettholdt selv etter at serien var ferdig innspilt. Han uttalte at han var fra seg av sorg da Jane Wyman døde i september 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-ID 84189, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]