David Allen (forfatter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Allen
TNW Con EU15-David Allen - 4.jpg
Født28. des. 1945[1][2]Rediger på Wikidata (76 år)
Beskjeftigelse Skribent, bloggerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of California, Berkeley, New College of FloridaRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

David Allen (født 28. desember 1945) er en amerikansk produktivitetskonsulent og forfatter som er best kjent som opphavsmannen til metodikken kjent som Getting Things Done (Få ting gjort), internasjonalt anerkjent som en av de fremste metodikkene for personlig produktivitet.[3]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han er grunnleggeren av David Allen Company, som fokuserer på produktivitet og coaching. Hans metodikk, Getting Things Done, er integrert i hans coachingvirksomhet. Han var også en av grunnleggerne av Actioneer Inc., et selskap som spesialiserte seg på produktivitetsverktøy for Palm Pilot. Han bor nå i Amsterdam, Nederland sammen med sin kone, Kathryn.

Utgivelser og publikasjoner[rediger | rediger kilde]

David Allen har skrevet tre bøker. Den første og mest kjente beskriver Allens produktivitetsmetodikk og har tittelen Getting Things Done - the art of stress-free productivity, på norsk oversatt til Få ting gjort: Velsmurt hverdag uten stress. Denne ble revidert og utgitt på nytt i 2015 på engelsk, og den norske oversettelsen kom i 2016. Hvordan få ting gjort (Making It All Work), er oppfølgeren til hans første bok. I denne går han mer i dybden av metodikken, og ble skrevet som en veileder til å jobbe mer effektivt og få mer kontroll. Den siste boken er ikke oversatt til norsk, men heter Ready for Anything: 52 Productivity Principles for Work and Life, og er en samling av artikler og nyhetsbrev David Allen har skrevet.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 54719[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «30 Best Books On Productivity You Should Read». Lifehack (engelsk). Besøkt 19. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]