Dave Mattacks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
England Dave Mattacks
FødtDavid James Mattacks
13. mars 1948[1]Rediger på Wikidata (72 år)
Edgware i Middlesex
Beskjeftigelse Plateprodusent, trommeslager, arrangør[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerProgrock, folkrock
InstrumentTrommer
Aktive år1965
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Super Genious
Tidligere band
Fairport Convention, Jethro Tull

David James «Dave» Mattacks (født 13. mars 1948 i Edgware i Middlesex) er en engelsk trommeslager kjent fra sin deltakelse med Fairport Convention, Jethro Tull og som studiomusiker for en rekke band og artister innen sjangrene progrock og folkrock.

Mattacks begynte sin musikalske karriere tidlig på 1960-tallet som pianostemmer før han startet med å spille trommer. På trommer spilte han med forskjellige jazzband før han til slutt ble medlem av folkrockgruppen Fairport Convention i 1969. Samme med denne gruppa spilte han inn syv utgivelser (blant annet «Liege & Lief») og turnerte hyppig både i Storbritannia, USA, Europa og Japan. I 1974 forlot han Fairport for å fortsette karrieren som frilanser både som studiomusiker og turnéartist samt flere engasjementer innenfor TV–industrien, men var tilbake i Fairport Convention i perioden 1985 til 1997.

Som studiomusiker har han blant annet arbeidet for kjente artister som Paul McCartney, Jimmy Page, Elton John, George Harrison, Cat Stevens, Brian Eno, Nick Drake og Chris Rea. Innenfor TV–industrien var han blant annet med som musiker til filmen Time Bandits regissert av Terry Gilliam. I perioden 1991 til 1992 var han også medlem av Jethro Tull.

I 1998 flyttet han til USA og Marblehead i Massachusetts hvor han siden har blitt en etterspurt studiomusiker, produsent og medlem av bandet Super Genius. Dette bandet er aktivt og turnerer både i Storbritannia, Europa og Australia med jevne mellomrom.

Oversikt over band og artister[rediger | rediger kilde]

Artister og band han har spilt inn med:

 

Artister og band han har turnert og spilt inn med

Artister han har turnert med:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Dave Mattacks, 201111
  2. ^ 14. jul. 2019

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]